Home / NOVOSTI / HRONIKA / POVRATAK STAROJ LJUBAVI: Dario Damjanović pojačao redove Alfa Modriče

POVRATAK STAROJ LJUBAVI: Dario Damjanović pojačao redove Alfa Modriče

MODRIČA – Jednog majskog predvečerja postigao je gol sa „bele tačke“ na olimpijskom stadionu „Koševo“, rastužio sve navijače Borca, a svoju Modriču odveo u Evropu.

Po prvi put!

Dario Damjanović (37) je ponovo u Modriči, da je povede i odvede do Prve lige Republike Srpske, možda za godinu ili dve i do Premijer lige BiH.

PONOVO U MODRIČI – DARIO DAMJANOVIĆ

„Završio sam svoju misiju u Zvijezdi iz Gradačca, odvagao ono ponuda što je stiglo, a raduje da u ovim godinama još mi nude ugovore brojni klubovi. Međutim, raniji moj saigrač, a sada predsednik Petar Jelić pozvao me je i sve što nismo letos uspeli, dogovorili smo sada. Prepoznao sam u tom čoveku nekog ko zna šta hoće, za koga znam koliko može i dileme nije bilo. On veruje da možemo ostvariti cilj i sve smo se brzo dogovorili“, priča Dario Damjanović.

Cilj je jasan. On je javna tajna.

„Tako je. Svi znaju da mi želimo povratak u Prvu ligu Republike Srpske. Celokupna javnost zna da imamo daleko najkvalitetniji tim na drugoligaškom ’Zapadu’, pa ako ne bude određenih igara sa strane, ništa nas neće zaustaviti i prvi ćemo proći kroz cilj. Vreme je da se u Modriči ponovo igraju velike utakmice“, nastavlja Damjanović.

Zajedno sa Jelićem i golmanom Bojanom Tripićem slavio je osvajanje Kupa BiH. Vreme je za nove radosti.

„Pobede uvek donose radost. Pero i Tripa su moji dugogodišnji prijatelji, a i druge momke solidno poznajem, pre svega Darija Purića. Takođe, blizak sam sa direktorom Draganom Stevićem, trenerima, a poznajem i potpredsednika Iliju Jevtića. Kada svi rade za dobro kluba onda uspeh ne sme izostati“, svestan je veteran Modričana.

Igrao je za splitski Hajduk, Luč energiju, Kajzerslautern, zenički Čelik, Novi Pazar, OFK Beograd, Jagodinu, gradačačku Zvijezdu…, reprezentaciju BiH. Početak i završetak karijere sudbonosno su vezani za Modriču.

„San svakog sportiste je da izgradi karijeru kakvu sam ja imao. Ne hvalim se, ali sam prezadovoljan. Odlazio sam u beli svet srećan zbog velikih uspeha Modriče. Sada, na vrhuncu karijere, vraćam se u Modriču da se ponovo radujemo. Da opet Modriča bude uspešna, da se vratimo u Prvu ligu RS, a onda i u Premijer ligu BiH. Rukovodstvo kluba razmišlja da jednog dana ovde budem jedan od trenera. U svakom slučaju, Modriči su potrebne velike utakmice, fudbalski događaji koji se pamte“, zaključio je Dario Damjanović.

Veliki stvaraoci grade velika dela…

Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...