Home / NOVOSTI / BiH / Posjeta premijera Vlade Tuzlanskog kantona opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta premijera Vlade Tuzlanskog kantona opštini Modriča *(VIDEO)

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić boravio je 01. februara 2018. godine u radnoj posjeti opštini Modriča i održao sastanak sa zamjenikom načelnika opštine Nikolom Savićem i njegovim saradnicima.

Sastanku su prisustvovali ministri u Vladi  Tuzlanskog kantona: Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja,  Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak i predstavnici Opšte poljoprivredne zadruge Tarevci.

Na sastanku je razgovarano o podršci Vlade Tuzlanskog kantona povratničkoj populaciji kroz realizaciju određenih projekata. Zamjenik načelnika Nikola Savić je upoznao Premijera sa stanjem u budžetu opštine Modriča i stanjem na nivou lokalne zajednice kada je u pitanju povratnička populacija.

„Mi nastavljamo kontinuiranu podršku mjesnoj zajednici Tarevci koja je primjer jedne dobre i organizovane povratničke populacije. Tarevci su uspjeli da nakon dvadeset i više godina očuvaju održivi povratak a to je vidljivo kroz nekoliko projekata koji su realizovani  u sektoru poljoprivrede. Danas smo sa zamjenikom načelnika dogovorili da u narednom periodu pokušamo ostvariti zajedničku saradnju s ciljem realizacije određenih projekata za koje mjesna zajednica Tarevci pokaže interes. Na sastanku u VladiTK koji je održan prije nekoliko mjeseci dogovorena je jača podrška ovoj mjesnoj zajednici kroz program podrške poljoprivrednoj proizvodnji“, istakao je premijer TK Bego Gutić.

„Opština Modriča je svih ovih godina pomagala povratničku populaciju a posebnu podršku je pružala mjesnoj zajednici Tarevci. Realizovali su niz projekata iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje. Danas smo dogovorili da u narednom periodu zajednički pokušamo realizovati  određene projekte Vlade Federacije BiH, Vlade TK i Vlade RS. Trenutno pružamo podršku postojećim projektima kako bi ljudi koji su se vratili imali zaposlenje i ostali na svojim ognjištima“, izjavio je zamjenik načelnika Nikola Savić.

Nakon sastanka u zgradi opštine delegacija je posjetila mjesnu zajednicu Tarevci.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...