Home / NOVOSTI / HRONIKA / Povodom Dječije nedjelje Dan otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama *(FOTO+VIDEO)

Povodom Dječije nedjelje Dan otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama *(FOTO+VIDEO)

Dječija nedjelja obilježava se prve sedmice oktobra mjeseca. Ovogodišnja  Dječija nedelja obilježava se  pod sloganom „Vjerujem u sebe“.

U obilježavanje Dječije nedjelje uključene su JPU „Naša radost“ i osnovne škole „Sveti Sava“ i „Sutjeska“, koje su raznim aktivnostima i manifestacijama obilježile Dječiju nedelju.

Povodom pomenute manifestacije 05. oktobra 2018. godine u prostorijama Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa organizovan je „Dan otvorenih vrata“. Događaju su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Nikola Savić i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević te mališanima uručili skromne poklone.

 

„Opština Modriča je zajedno sa vrtićem, školama i ovim centrom uključena u obilježavanje Dječije nedjelje. Budžet opštine Modriča je značajnim dijelom posvećen mlađoj populaciji i mi ćemo nastaviti da podržavamo sve aktivnosti kada su u pitanju djeca a i ovaj Centar. Danas smo se lijepo družili, crtali i pjevali“, izjavio je zamjenik načelnika Nikola Savić.

 

„Današnja situacija u Centru je mnogo bolja u odnosu na početak jer smo sada jedna uhodana ekipa. Zasad jako dobro funkcionišemo ali se trudimo da bude i bolje“, rekla je Jelena Antić, voditeljica Centra.

Ovom prilikom Dnevnom centru je uručena novčana pomoć koju su sakupili članovi Regionalnog kluba „IPA“ Doboj.

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa je otvoren 17. oktobra 2015. godine. Njegovu izgradnju finansirala je švajcarska Fondacija Obervalis – Za djecu našeg svijeta“ , ukupne vrijednosti 250.000,00 €.

 

Usluge Centra trenutno koristi  47 djece. U Centru svakodnevno boravi  njih oko 20 sa kojima rade osobe koje su kvalifikovane za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Radno vreme je od ponedeljka do petka od 8ºº do 15ºº časova.

U maju ove godine istoimena Fondacija je Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama uručila i mini bus koji se koristi za potrebe prevoza djece koja koriste usluge Centra.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...