Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcije u okviru “Dječije nedelje”: Milan Mišić poklonio čarape djeci sa posebnim potrebama +(FOTO)

Akcije u okviru “Dječije nedelje”: Milan Mišić poklonio čarape djeci sa posebnim potrebama +(FOTO)

MODRIČA. 06.10.2018. – Dječija nedjelja obilježava se prve sedmice oktobra mjeseca, ove godine to je od 01. do 07. oktobra. Ovogodišnja Dječija nedelja obilježava se pod sloganom „Vjerujem u sebe“.
Na području Modriče u ovu akciju uključile su se škole, dječiji vrtići kao i Opština Modriča čiji su čelni ljudi obišli škole, dječije vrtiće i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i pri tome skromnm poklonima obradovali mališane. Ovoj akciji su se pridružili i UG “Modričainfo” koja je u saradnji sa regionalnim udruženjem policajaca IPA RK Doboj sa sjedištem u Modriči, organizovala tombolu tokom IPA međunarodnih susreta a cjelokupan prihod od oko hiljadu KM jučer je i uručen Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima- Modriča.
Predjednik UG “Modričainfo”, Zlatko Huravik, koji je i urednik ovog portala, obratio se nekolicini uglednih privrednika sa prijedlogom da u okviru svojih mogućnosti se pridruže akciji doniranja ovom udruženju djece a prvi među njima se odazvao Milan Mišić Boss, vlasnik tvornice čarapa “BOSS” iz Skugrića.
On je danas za svakog člana udruženje donirao par vrlo kvalitetnih čarapa “BOSS” iz njegove licencirane prozvodnje, odnosno 110 pari, a takođe i za osoblje kafeterije “Sunce”, a naknadno će dati i izvjesnu količinu osoblju Dnevnog centra.

Ovom prilikom Milan Mišić je rekao:
“Odazvao sam se pozivu UG “Modričainfo” na ovu akciju za djecu sa posebnim potrebama te sam poklonio izvjesnu količinu čarapa. Nije to nešto posebno, ali podržavam ovakve akcije i lično bih ovim putem pozvao i ostale naše privrednike i ugledne sugrađane da doniraju ono što imaju, što proizvode, pa koliko god daju, to ovoj djeci puno znači.”

Ovom putem zahvaljujemo se Milanu Mišiću Bossu na odzivu i poklonu za ovu djecu.

Iako je ova akcija bila u okviru “Dječije nedelje” želja nam je da ovo bude stalni poziv našim sugrađanima da pomažemo ovu populaciju najmlađih sugrađana. Istina je da ovo Udruženje ima i veliku podršku opštine Modriča koja kroz finansiranje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama “Sunce Oberwalisa” daje veliku podršku njihovom radu, ali smatramo da i dodatna pomoć je svakako potrebna za razne projekte koji bi se na taj način mogli i dodatno realizovati za ovu djecu sa posebnim potrebama.

Na kraju da napomenemo da kafe-slastičarna “Sunce” radi u sklopu ovog udruženja i sav prihod koji ostvaruju ide za finansiranje njihovog rada, pa stoga pozivamo sve naše sugrađane da posjete ovu kafeteriju jer time istovremeno čine i jedno dobro djelo.
Kafeterija nudi i slani i slatki asortiman vrhunskih proizvoda napravljenih od probranih namirnica i po domaćim receptima.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...