Home / NOVOSTI / HRONIKA / Potpisivanje ugovora u sklopu „Start up“ programa kojeg implementira „UNDP“ u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama

Potpisivanje ugovora u sklopu „Start up“ programa kojeg implementira „UNDP“ u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama

U zgradi Opštinske uprave Modriča, 3.8.2018. godine je izvršeno potpisivanje ugovora o dodjeli „CNC“ glodalice za drvo između Opštine Modriča i Đorđe Prljete.

„UNDP“ u BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama u aprilu 2017. godine raspisao javni poziv za zainteresovana lica koja žele da učestvuju u „Start up” programu, te je Opštinska uprava Modriča održala info dan na kojem su svi prisutni upoznati o sadržaju i cilju programa. Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je za vrijeme trajanja poziva svim zainteresovanim osobama pružilo stručnu podršku prilikom izrade projektnih aplikacija za prijavu. Od pet korisnika za koje su urađene aplikacije sa teritorije opštine Modriča, Đorđo Prljeta je odabran za učešće u programu  zajedno sa još devet osoba iz BiH, te je nakon procesa obuke i učešća na finalnom događaju u Sarajevu na kojem su prezentirane poslovne ideje odabran i za podršku kao drugoplasirani učesnik programa.

 

Đorđo Prljeta je nagrađen sa grantom od 7.000 KM koji je iskoristio za nabavku mašine koja će mu pomoći u obavljanju svoje poslovne djelatnosti, a koja se sastoji od izrade suvenira, nakita i ukrasnih predmeta.

„Start up“ program je finansiran u sklopu projekta Lokalni integrisani razvoj kojeg finansira Evropska unija, a implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u saradnji sa lokalnim zajednicama širom BiH.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...