Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjete povodom Vaskrsa – Posjeta borcu Vojske Republike Srpske

Posjete povodom Vaskrsa – Posjeta borcu Vojske Republike Srpske

Povodom Vaskrsa predstavnici Odjeljenja boračko – invalidske zaštite redovno posjećuju nekoliko porodica boraca Vojske Republike Srpske, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Jedna od porodica koju su  danas posjetili je porodica Pere Joksimovića iz Skugrića, borca VRS, koji je sa 18 godina otišao na služenje vojnog roka u Vojsku RS, na sarajevsko ratište. Pero je do kraja rata bio pripadnik VRS.

Danas je oženjen i otac troje djece. Živi u petočlanoj porodici sa suprugom i djecom:  kćerka Dragana rođena 1999. godine, završila školu, nezaposlena; kćerka Zorana, rođena 2001. godine, učenica drugog razreda srednje škole i sin Zoran, rođen 2015. godine. Oba supružnika su nezaposleni, bave se poljoprivredom i imaju svega sedam dunuma zemlje.

Pero je započeo gradnju kuće i u tome mu je u skladu sa svojim mogućnostima Opština pomagala više puta. Pomoć se ogledala u priključku na električnu energiju, opremanje kupatila, kao i za liječenje.

„Teško se živi, posla nema. Ono što zaradim od dnevnica od toga i preživljavamo. Opština nam je pomagala više puta i na tome sam im zahvalan“, izjavio je Pero Joksimović.

Za borce VRS ta pomoć nije dovoljna ali kada je pomoć potrebana postoji osjećaj sigurnosti da se borac VRS može obratiti Opštini i da će mu pomoć uvijek biti pružena. Obaveza Opštine je da ovakve porodice pomaže i u narednom periodu.  Ovom prilikom uručeni su pokloni povodom Vaskrsa za članove porodice Joksimović.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...