Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta predstavnika švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ *(FOTO+VIDEO)

Posjeta predstavnika švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ *(FOTO+VIDEO)

Predsjednik švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ Josef Fux i šef finansija Fondacije Jo Zurbrigen borave u trodnevnoj posjeti opštini Modriča.

U zgradi Opštine, 18. marta održan je sastanak sa načelnikom Mladenom Krekićem, zamjenikom načelnika Nikolom Savićem i njihovim saradnicima. Sastanku je prisustvovao vlasnik „Braća Mićić“ d.o.o i Branko Vidić iz Vranjaka koji je na privremenom radu u Švajcarskoj a zahvaljujući kome je došlo do saradnje i prijateljstva sa predstavnicima pomenute Fondacije.

 

Nakon sastanka delegacija je posjetila Dnevni centar  za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“ i novoizgrađeni dječiji vrtić. Dnevni centar počeo je sa radom u oktobru 2015. godine a dječiji vrtić i  Kafe slastičarna u sklopu Centra u oktobru 2017. godine. Izgradnju i opremanje objekata, finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“, koja je za realizaciju ovih projekta obezbijedila 800.000  hiljada eura. Opština Modriča je obezbijedila ono što je po dogovoru bio njen dio obaveza.  Pripremljena je urbanistička dokumentacija, urađen projekat, obezbjeđeno i pripremljeno zamljište za izgradnju, te priključci objekta na infrastrukturu.

 

„Rado smo ponovo došli u Modriču. Od otvaranja 2015. godine ovaj Centar nam je veoma prirastao za srce. Željeli smo da ovu djecu uvrstimo u socijalnu sliku Modriče. Postignuto je i mnogo više. Oni u okviru Centra realizuju  projekte i svi su uključeni u to. Vidjeli smo projekat jedne male bašte gdje sade povrće i voće. Uvjereni smo da smo uradili pravu stvar. Ova djeca, ljudi koji rade sa njima, Opštinska uprava i mi smo zaista mnogo uradili. Opčinjen sam svime ovdje i svakako ćemo nastaviti saradnju“, rekao je Josef Fux.

 

„Počastvovan sam što su sa nama ponovo naši prijatelji iz Švajcarske zajedno sa Brankom Vidićem  i njegovom suprugom. Drago mi je da su imali priliku da se uvjere u ozbiljnost našeg pristupa svemu ovome jer su oni ipak uložili veliki novac da se ovi objekti izgrade i stave u funkciju. Ovdje se radi veoma profesionalno i svaki dan napreduju u svome radu a to se i vidi kod djece. Razgovarali smo o nekim budućim projektima ali je još rano da se bilo šta precizira“, izjavio je načelnik Krekić.

 

Usluge Centra trenutno koristi  47 djece. U Centru svakodnevno boravi  oko 20 sa kojima rade osobe koje su kvalifikovane za rad sa djecom sa posebnim potrebama.

 

Korisnici Centra su za goste izveli plesnu tačku.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo postaviti…

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2153587734759932&type=1&l=c23c306370

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...