Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta predstavnika švajcarske Fondacije Obervalis – Za djecu našeg svijeta *(FOTO+VIDEO)

Posjeta predstavnika švajcarske Fondacije Obervalis – Za djecu našeg svijeta *(FOTO+VIDEO)

Predstavnik švajcarske Fondacije Obervalis – Za djecu našeg svijeta gospodin Josef Fux boravi u radnoj posjeti opštini Modriča.  U zgradi Opštine, danas, 26. marta organizovan je sastanak sa načelnikom Jovicom Radulovićem i njegovim saradnicima, s ciljem dogovora oko izgradnje  bazena u Modriči. Sastanku su prisustvovali Branko Vidić i direktor firme „Braća Mićić“, koja je izradila idejni projekat bazena.

 

Nakon sastanka održana je prezentacija idejnog rješenja projekta bazena.

 

 

Delegacija je obišla eventualnu lokaciju za izgradnju bazena, te posjetila Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“  i Kafeteriju „Sunce“.

 

Načelnik Radulović je izrazio zadovoljstvo posjetom, te se zahvalio gospodinu Fuxu što je i u vrijeme pandemije našao način da posjeti opštinu Modriča.

„Danas smo pristupili finalnim pregovorima oko izgradnje zatvorenog bazena na području naše opštine. Razgovarali smo o određenim detaljima projekta, a imali smo prilike pogledati i preliminarnu prezentaciju idejnog rješenja. U narednom periodu nas očekuje da pojedine detalje ugradimo u projekat, nakon čega ćemo imati konačnu verziju bazena“, izjavio je Načelnik.

 

Gospodin Fux je istakao da uvijek rado dolazi u  Modiču i  da se vezao za  njene građane i djecu.

„Dvije godine smo u pregovorima oko izgradnje bazena koji je potreban ovom gradu. Danas smo razgovarali sa novim rukovodstvom Opštine i veoma smo zadovoljni onim što smo čuli. Sviđa nam se novi projekat, a želja nam je da se izgradi u sklopu objekata koje smo do sada izgradili. Mi smo Fondacija za djecu i sve što gradimo je usko vezano za potrebe djece. Kada je u pitanju gradnja bazena učestvovaćemo u onom dijelu koji će biti namijenjen djeci, a posebno djeci sa posebnim potrebama“, rekao je Josef Fux.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...