Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta predsjednika Republike Srpske opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta predsjednika Republike Srpske opštini Modriča *(VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je 10. jula 2018. godine  opštinu Modriča i tom prilikom održao radni sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika Republike za obnovu, rekonstrukciju i održivi povratak raseljenih i izbjeglih lica i odnose sa nevladinim sektorom i vjerskim zajednicama Miladin Dragičević i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bojan Vidić.

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima na području opštine koji se planiraju realizovati u narednom periodu kao i o stanju u lokalnoj zajednici i njenom razvoju.

„Modriča je jedna lijepa i veoma uspješna lokalna zajednica sa timom koji predvodi načelnik Krekić, već godinama rješava lokalne i ostale infrastukturne probleme. Kad kažem ostale mislim na ono što želimo zajedno da radimo ovdje a to je izgradnja auto puta od Doboja, Johovca pa preko Modriče i skroz do Brčkog. Kao što znate mi smo već potpisali neke aranžmane vezano za to. Dugo godina se priča o tome i sada možemo reći da je okvirno rok da se to izgradi oko pet, šest godina. Isto tako želim da kažem da Brčko Distrikt gradi obilaznicu koja će biti spojena na ovaj auto put jer je to strateški komunikacioni pravac koji mi gradimo od Banja Luke, preko Doboja, ovdje preko Modriče, preko Brčkog i Bijeljine do Drine. Zajedno sa Srbijom ćemo graditi taj dio auto puta od Drine pa do granice sa Brčko Distriktom.  U svakom slučaju to su veliki infrastukturni projekti koje će značajno poboljšanje komunikacijske sposobnosti stanovništva na ovom prostoru i ovdje smo zahvalni Opštini što se sa nama uključuje u rješavanje, u budućnosti isto tako rješavanje imovinsko pravnih pitanja koja su zaista velika i koja treba da riješimo mi. Sa partnerima smo dogovorili da se gradi auto put angažujući sredstva prije svega kineskih banaka i da u tom pogledu ja vjerujem da ćemo održati ovom dinamikom, dakle jedna od važnih stvari koje smo planirali i ovdje svaki sastanak koji imamo pričamo na tu temu. Druga važna tema bila je da se informišem o tome šta je učinjeno na sistemu odbrane od velikih voda jer je Modriča u ranijem periodu bila izložena velikim vodama i velikim štetama. Koliko sam mogao ovdje da čujem sistem je u funkciji. Naravno nikad ne možete biti sigurni da eventualna nepogoda kakva je bila 2014. godine napravi neku novu štetu ali kad je prosjek padavina mi nemamo ovdje nikakve opasnosti kao što se može vidjeti ovih dana. Mi smo u ovom mjesecu imali dosta padavina, daleko iznad prosjeka, koji je za ovo područje i ovo vrijeme neki dugogodišnji prosjek. Pričali smo i o malim projektima, o svemu što predstavlja život lokalne zajednice, radićemo na tome zajedno. Ja vjerujem u ovu ekipu i ljude koji ovdje rade, oni su to pokazali. Gospodin Krekić je ovdje četvrti mendat  i rijedak načelnik koji je dobio toliko povjerenja svog naroda i ja sam uvjeren da narod zna zbog čega to radi. Modriča je integrisana u Republiku Srpsku na najbolje mogući način. Oni koji će pokušati sad u ovoj izbornoj kampanji koja dolazi da umanje rezultate, naravno ne mogu da sklone sve ono što je gospodin Krekić i njegova ekipa ostavila iza sebe. Mnogi projekti koji su ovdje urađeni zajedno sa nama, i posebno Opština, govori o tome da se radi o uspješnoj lokalnoj upravi i mi to veoma cijenimo i ja kao predsjednik odajem priznanje,“ izjavio je predsjednik Milorad Dodik.

„Predsjednik Milorad Dodik je došao da posjeti lokalnu upravu i da razgovaramo o eventualnim problemima koje ova lokalna zajednica ima. Prije nekoliko mjeseci kada je predsjednik Dodik dolazio u Modriču rečeno je da će od strane Vlade RS na inicijativu Predsjednika RS biti dodijeljeno milion konvertibilnih maraka za Modriču. Ta sredstva su dodijeljena i Predsjednik je došao da vidi na koje će se to projekte i na koji način utrošiti ta sredstva. Predsjednika smo informisali da će to biti uloženo isključivo  u infrastukturu, za dio poboljšanja saobraćajnica. Ono što je bitno da će biti realizovan projekat kružnog toka kod Palasa jer time se rješavaju mnogi problemi sa kojima se susreću vozači na toj raskrsnici a time dobijamo jedno lijepo saobraćajno čvorište koje za jedan grad poput Modriče znači mnogo. Danas smo otvorili niz novih pitanja i projekata koji će biti realizovani u naredna tri do pet mjeseci,odnosno do kraja ove kalendarske godine pokušaćemo da realizujemo preko stotinu projekata, što malih što velikih. Naravno, tu je tih milion konvertibilnih maraka i dio sredstava koje mi ulažemo iz lokalnog budžeta i dio sredstva koja mi dobijemo od nekih drugih donatora ali veći dio sredstava je vezan za ovaj dio koji je Vlada RS nama dodijelila. Sigurno da će Modriča biti bogatija za taj dio projekata. Vjerujete mi to sami nismo mogli uraditi i ta pomoć koja je došla sigurno da je došla u pravi momenat. Dobar dio ovih sredstava iće u dio novih mjesnih zajednica, tj. Modriča tri, četiri  i pet a drugi dio će ići u ostale mjesne zajednice,“ istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...