Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Svečanost povodom obilježavanja 22 godine rada fabrike “Alfa”

MODRIČA: Svečanost povodom obilježavanja 22 godine rada fabrike “Alfa”

MODRIČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Modriči da je za Srpsku važno da postoje preduzeća koje uspješno posluju i zapošljavaju nove radnike, poput fabrike obuće “Alfa” koja gotovo svu proizvodnju plasira na inostrano tržište, što doprinosi i pozitivnim bilansima Srpske.

Na svečanosti povodom obilježavanja 22 godine rada fabrike “Alfa”, Dodik je rekao da je veliki uspjeh i zapošljavanje novih 50 radnika na postojećim linijama.

Dodik je u tom smislu obećao i pomoć nadležnih institucija, poput stimulicaje u zapošljavanju ovih novih radnika.

On je rekao da je za uspješan rad fabrike najzaslužniji njen vlasnik Ilija Jevtić, ali je zahvalio i opštini Modriča na koordinaciji.

– Uložio je sebe, svoj život, angažovao cijelu porodicu u posao i ovo je dokaz kako se jedan entuzijazam pretvori u dobar poslovni uspjeh i plan – rekao je Dodik novinarima.

Srn2018-7-10_135390_1Jevtić rekao je da fabrika “Alfa” posluje pozitivno i proizvodi više od 650.000 pari obuće na godišnjem nivou.

On je dodao da trenutno zapošljavaju 450 radnika, te podsjetio da je “Alfa” počela sa radom 1989. godine kada je imala 36 radnika.

Jevtić je naglasio da je ispunio dato obećanje – da što više doprinese razvoju Modriče u svim oblastima.

On je rekao da je za njega i radnike ovog preduzeća od velikog značaja posjeta predsjednika Republike, koji je prošle godine postavio kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona fabrike, a čija je izgradnja pri kraju.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da preduzeće “Alfa” ima veliki značaj za ovu opštinu jer zapošljava 450 radnika, a plan je da u narednom periodu zaposli još od 50 do 100 novih radnika.

On je istakao značaj posjete predsjednika Republike Srpske ovoj fabrici, s obzirom na to da je Dodik položio kamen temeljac za izgradnju novog pogona, ali i zbog eventualne dodatne pomoći.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...