Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta potpredsjednika Narodne Skupštine RS opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta potpredsjednika Narodne Skupštine RS opštini Modriča *(VIDEO)

Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić  boravio je 5. decembra  2017. godine u radnoj posjeti opštini Modriča i održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem u zgradi opštine Modriča.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Nikola Savić, narodni poslanik Bojan Vidić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Modriča Siniša Nikić i Velibor Cvijić.

Na sastanku je razgovarano o budućim projektima opštine Modriča, a načelnik Krekić je upoznao gospodina Stevandića sa stanjem u lokalnoj zajednici i budžetom.

„Cilj današnjeg sastanka je da se kroz razgovor sa  načelnikom i njegovim saradnicima pobliže uvjerimo u potencijale Modriče i način na koji funkcioniše ova lokalna samouprava koja je za mnoge primjer, jer ima malu stopu zaduženja, najbolje programe razvoja i objekte koji su izgrađeni na zadovoljstvo građana a nije izborna godina. Cilj je da nastavimo  saradnju, a ono što je za građane bitno to je izgradnja zaštitnih nasipa, odvodne i kanalizacione mreže, kišne kanalizacije kao i druge projekte na koje opština pokušava  da dobije podršku, a ja sam  spreman da dignem ruku za ono što se u Modriči dogovore. Takođe mi je zadovoljstvo da kažem da mnogi gradovi sličnog statusa i broja stanovnika nemaju Dnevne centre niti takvu brigu za ugroženu djecu. Modriča je  jedna od rijetkih opština koja ima logopeda na 30 hiljada stanovnika, jer  to mnoge veće opštine nemaju. Smatram da je to nešto što zaslužuje podršku i što dalje treba da bude naš zajednički posao“, rekao je potpredsjednik Narodne Skupštine Nenad Stevandić.

„Zahvalio bih se potpredsjedniku Narodne Skupštine što je danas boravio u Modriči. Zajedno sa mojim saradnicima upoznao sam potpredsjednika šta se to dešava u Modriči, kakav nam je budžet i mnogim drugim aktivnostima. Budžet opštine Modriča je u zadnjih dvanaest godina stabilan, što ne zavisi samo od nas. Vlada RS na razne načine pomaže našu lokalnu zajednicu. Danas smo zamolili potpredsjednika da nas podrži u niz projekata koje planiramo u sljedećoj godini, a ja sam uvjeren da hoće, jer on svoj posao obavlja prije svega srcem što ja izuzetno cijenim. Radi se o izgradnji Trga dr Milan Jelić, o eventualnom projektu slivne i kanalizacione mreže, izgradnji nasipa za odbranu od poplava  u naselju Dobor i drugim  projektima“, izjavio je načelnik Krekić.

Nakon sastanka u zgradi opštine učesnici sastanka posjetli su novi Dječiji vrtić i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...