Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom *(VIDEO)

Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom *(VIDEO)

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 04. decembra 2017. godine organizovan je dan otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“.

Događaju su pored   djece sa posebnim potrebama  i njihovih roditelja prisustvovali zamjenik načelnika opštine Nikola Savić sa saradnicima, direktor Doma zdravlja Modriča Srđan Davidović sa timom ljekara, predstavnici Centra za socijalni rad i gosti.

Ovom prilikom prisutnima je prezentovan program rada Dnevnog centra.

„Trenutno u centru imamo četiri zaposlena stručna radnika, dva psihologa i dva socijalna radnika a uskoro ćemo dobiti i jednog logopeda. Uslugu pružamo za oko 40 korisnika. Radimo na tome da uključimo i djecu iz malo udaljenijih dijelova naše opštine. Usluge koje pružamo su prilagođene ovom prostoru, a to su radno – okupaciona terapija, psihološko savjetovanje, rekreativne i edukacijske aktivnosti“, izjavila je Jelena Antić, diplomirani psiholog, zaposlena u Dnevnom centru.

Na  11. redovnoj sjednici Skupštine opštine Modriča usvojena je Odluka da Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“ djeluje u sastavu Centra za socijalni rad Modriča. Trenutno su u centru zaposlena  dva psihologa, dva socijalna radnika i jedan logoped.

„Od kako je Centar za socijalni rad preuzeo odgovornost nad radom centra i zaposleno pet stručnih osoba znatno je poboljšan rad centra. Logoped  znatno pomaže djeci da što bolje osposobe govor, a psiholozi i socijalni radnici takođe konsantno rade sa njima“, izjavio je Mirko Vidaković, roditelj djeteta sa posebnim potrebama i predsjednik Skupštine Udruženja djece sa posebnim potrebama.

„Otvaranje dnevnog centra je ogromna pomoć za roditelje, najviše u psihološkom smislu. Ovdje se dijele problemi sa ljudima koji imaju slične ili iste probleme. Ovakvim funkcionisanjem, bar kada je Modriča u pitanju situacija se znatno popravila u odnosu na  period od prije deset godina“, rekao je Gordan Đukić, otac djeteta sa posebnim potrebama.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...