Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Posjeta Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

U organizaciji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča poljoprivrednici sa područja opštine Modriča posjetili su 84. međunarodni sajam poljoprivrede Novi Sad, koji se održava od 13. do 19. maja 2017. godine. Na  manifestaciji, koja je po brojnim pokazateljima među pet najznačajnijih u Evropi predstavljena su najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, poljoprivredne mehanizacije, hrane i pića, opreme za prehrambenu industriju, hemijskih i zaštitnih sredstava, organske hrane i pratećih proizvoda i usluga.

Opština Modriča od 2009. godine organizuje i finansira jednodnevnu posjetu novosadskom sajmu. Sajam je posjetilo 45 poljoprivrednih proizvođača sa  područja  opštine Modriča, a osim njih i učenici II i IV razreda poljoprivredne škole SŠC “Jovan Cvijić”.

Cilj posjete je upoznavanje sa novim dostignućima u oblasti poljoprivredne proizvodnje, sa akcentom na novim mašinama i priključnim oruđima koji se koriste u obradi poljoprivrednog zemljišta. Poljoprivrednici su imali mogućnost da za postojeću poljoprivrednu opremu obezbijede rezervne dijelove. Poljoprivredna škola je svih ovih godina bila uključena u ovaj vid edukacije, jer  je poželjno ako se u budućnosti budu bavili poljoprivrednom djelatnošću da prate razvoj novih tehnologija.

Poljoprivrednici su iskazali zadovoljstvo posjetom, a Opština će nastojati da i u budućem periodu organizuje slične posjete.

Izbor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...