Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta Kolektivnom centru u Kladarima Donjim

Posjeta Kolektivnom centru u Kladarima Donjim

U povodu Vaskrsa, 12. aprila 2017. godine, predstavnici opštinske uprave, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica u prisustvu sveštenika ove parohije Đorđa Lazića posjetili su Kolektivni centar u Kladarima Donjim. Kolektivni centar redovno se posjećuje i povodom božićnih praznika.

U Kolektivnom centru  smješteno je 17 korisnika od čega je 14 samaca, 2 porodice po 2 člana i 1 porodica sa 5 članova. Od 17 korisnika Kolektivnog centra, 5 ih je iz socijalno ugrožene kategorije i zbog toga koriste ovaj vid smještaja. Pojedini korisnici ostvaruju određena prava, a za lica koja nemaju vlastitih primanja Crveni krst besplatno obezbjeđuje hljeb svaki dan a paštete i nareske povremeno kako bi se prehranili.


Ovom prilikom uručeni su paketi sa hranom ( jaja, ulje, brašno, so, šećer, kafa, keks, makarone, riža, fida, supe, sok, naresci, paštete, salama) i  higijenski paketi (deterdžent, sapun i šampon).

Pored posjeta za vaskršnje i božićne praznike i uručenja prigodnih paketa, opština je obezbijedila i plaća ložače za cijelu grejnu sezonu  i domara tokom cijele godine koji vodi brigu o korisnicima Centra.

„Kao i svake godine, u ime načelnika opštine Modriča, mi smo prvi koji posjetimo Kolektivni centar povodom Vaskrsa. Kolektivni centar posjećujemo i povodom božićnih praznika. Ono što je najbitnije za korisnike je da se na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine provodi projekat raspuštanja kolektivnih centara i da će svi  dobiti po kućicu potpuno opremljenu za stanovanje“, izjavila je Bosa Novaković, načelnik odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu i opšte poslove.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...