Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ponovna dezinfekcija javnih površina *(FOTO+VIDEO)

Ponovna dezinfekcija javnih površina *(FOTO+VIDEO)

Ponovna dezinfekcija glavnih i sporednih ulica, trotoara, ulaza i stubišta stambenih objekata, parkova, igrališta i drugih javnih površina vrši se i ovog vikenda.

Danas,  5. aprila izvršena je dezinfekcija sporednih gradskih ulica i trotoara.  Dezinfekciju vrše poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom u saradnji  sa opštinom Modriča i AD „Komunalac“.

„Današnjoj akciji se odazvalo 11 poljoprivrednika sa svojom mehanizacijom. Dezinfekcija je jako značajna za sprečavanje širenja virusa i možda ćemo je morati provoditi svaka dva do tri dana. Prisutni poljoprivrednici će danas, po povratku u svoje mjesne zajednice izvršiti dezinfekciju puteva i prostora oko škola, pošte, vjerskih objekata, autobuskih stajališta, mjesnih kancelarija i drugih javnih površina. U toku sedmice izvršiće se dezinfekcija i u preostalim mjesnim zajednicama. Od sinoć se dezinfikuju ulazi i stubišta u stambene objekte, a akcija će biti nastavljena večeras i sutra dok se ne završe svi stambeni objekti. Izvršeno je testiranje 19 radnika Doma zdravlja i Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju i svi nalazi su negativni. Ponovo apelujem na građane da se što manje kreću, posebno starija lica jer su nam dvije naredne sedmice prelomne“, istakao je načelnik Krekić.

Dezinfekciju glavnih gradskih ulica je izvršio AD „Komunalac“ u subotu, 4. aprila u popodnevnim časovima.

Istog dana nastavljena je dezinfekcija ulaza i stubišta stambenih zgrada. Vršena je u večernjim časovima od 20.00 do 22.00 časa. Dezinfekcija se nastavlja i naredna dva dana u istom vremenskom periodu dok se ne dezinfikuju svi ulazi i stubišta stambenih zgrada. Dezinfikuju se  gradski parkovi, dječija igrališta i druge javne površine u gradu koje nije moguće dezinfikovati poljoprivrednom mehanizacijom. Dezinfekciju vrše zaposleni Doma zdravlja i volonteri Crvenog krsta: Siniša Starčević, Radoslav Prljeta, Nebojša Prljeta i Stanko Tomić.

U današnjoj akciji učestvovalo je 11 poljoprivrednika: Nikola Mišić, Nikola Novaković, Ilija Marjanović, Đorđe Nikić svi iz Skugrića;Jovo Stević i Kuzman Kuzmanović iz Dobrinje; Halid Zilić iz Tarevaca; Novak Savić i Zoran Mićić iz Vranjaka; Stojan Stević iz Kladara Gornjih i Vojo Paljić iz Borovog Polja. Imenovani  će nakon završenog posla u gradu dezinfikovati i javne površine u svojim mjesnim zajednicama oko škola, pošte, vjerskih objekata, autobuskih stajališta, mjesnih kancelarija, igrališta i drugih javnih površina.

Još jednom svim poljoprivrednicima koji su učestvovali u današnjoj akciji i volenterima iskreno se zahvaljujemo.

Dezinfekcija se nastavlja do daljnjeg i u narednom periodu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...