Home / NOVOSTI / HRONIKA / POMOĆ ZA NINU BLIŽNJAKOVIĆ I IZ OSNOVNE ŠKOLE ,,SVETI SAVA“ MODRIČA

POMOĆ ZA NINU BLIŽNJAKOVIĆ I IZ OSNOVNE ŠKOLE ,,SVETI SAVA“ MODRIČA

Kao što smo mogli vidjeti i pročitati iz medija, širom regije skuplja se novac za liječenje Nine Bližnjaković, pa tako se i Modriča podigla na noge da se pomogne ovoj petnaestogodišnjoj djevojčici. Vijest o bolesti Nine Bližnjaković iz Doboja brzinom munje pronijela se kako Dobojem tako i susjednim opštinama. Vidjevši vijesti o bolesti na društvenim mrežama petnaogodišnja Ivana Mićić iz Modriče odlučuje se da sama krene u akciju skupljanja pomoći za Ninu koju je imala priliku da upozna i lično. Cilj Ivane Mićić je bio da obiđe sve škole na prostoru opštine Modriča i da ih pozove na akciju skupljanja novčanih sredstava. Tako kao i svaki dobar organizator kreće od Javne ustanove Osnovne škole,,Sveti Sava“ iz Modriče, gdje i sama pohađa 9. razred . Nakon razgovora sa upravom škole odmah se kreće u akciju prikupljanja novca za liječenje Nine Bližnjaković.

Saznajemo od direktora  Osnovne škole,,Sveti Sava“Modriča, gospodina Zlatka Lazića da je sa današnjim danom u ovoj školi je skupljeno 2410 konvertibilnih maraka koje će biti uplaćene na račun namijenjen za skupljanje tih novčanih sredstava.
Gospodin Lazić je za sajt modričainfo izjavio sledeće:
–  “Zahvalio bih se svim učenicima, roditeljima , nastavnicima i van nastavnom osoblju naše škole koji su se na poziv za akciju skupljanja novca za Ninu Bližnjaković  odmah odazvali te su u svojim odjeljenskim zajednicama kako u gradu tako i u područnim školama za veoma kratak period skupili iznos od 2.410,00 konvertibilnih maraka koji će ovih dana biti uplaćen na račun namijenjen za liječenje Nine Bližnjaković. Nini želim u ime kolektiva naše škole kao i naših učenika želimo puno uspjeha u njenoj borbi sa bolesti koja je snašla i svi se zajedno radujemo njenom ozdravljenju. – rekao je gospodin Lazić.

Pokretač ove akcije u Modriči je bila Ivana Mićić, pa smo stupili u kontakt sa Ivanom da nam u kratkoj izjavi opiše svoju akciju:
–  “Vidjevši objavu na fejzbuku veoma sam se potresla jer se radi o mojoj vršnjakinji a između ostalog i upoznale smo se prije nekog vremena. Bila sam veoma tužna zbog nevolje koja je snašla i razmišljala sam kako da joj pomognem. Kako je naša škola učestvovala u nekoliko akcija humanitarnog karaktera u kojima su učenici skupljali najčešće novac ili bolesne ili siromašne  osobe, došla sam na ideju da zamolim našeg direktora da se pokrene akcija kako bi se skupilo novca za liječenje Nine. Nakon što sam predložila direktoru on je odmah odlučio da se pokrene akcija i putem oglasa da se obavijeste svi učenici naše škole o ovoj akciji. Kako sam znala da pored naše škole u sve akcije ovoga tipa uključuju se i druge škole na prostoru naše opštine tako sam obišla i Osnovnu školu ,,Sutjesku“ i srednjoškolski centar ,,Jovan Cvijić“, gdje i njihove direktorice bez ijedne riječi protivljenja odlučuju da pokrenu istu akciju. Dok sam obilazila škole, paralelno sam lijepila plakate po gradu na kojima je opisana bolest i razlog skupljanja novca kao i brojevi računa u bankama. Kako je vrijeme prolazlo samnom u akciju kreću i moji drugovi iz razreda i iz drugih razreda i drugar Boško Demonjić odlučuje da pokrenemo još veću akciju pa smo posredstvom Crvenog krsta Modriča ovih dana organizovali turnir u malom fudbalu u Sportskom kulturnom centru Modriča i gdje je sakupljeno 5.365,00 konvertibilnih maraka. Zahvalila bih se svim školama, svim privatnicima, upravi Sportskog kulturnog centra, svim ljudima sa prostora naše opštine koji su do sada pomogli  Ninino liječenje, a prvenstveno  svim mojim drugarima bez kojih ovo ne bi mogla izvesti“.- rekla nam je Ivana Mićić.

Akcija za liječenje Nine Bližnjaković se nastavlja i sva sredstva možete uplatiti na račun 5520161779971104, dok uplate iz inostranstva možete uplatiti na devizni žiro račun:

SWIFT Banke:HAABBA2B
IBAN:BA395520161779972753

Pozivamo dobre ljude da se odazovu pozivu na ovu homanitarnu akciju jer kako kaže slogan ove akcije: “ŽIVOT JE VJEČNA BORBA, A MI SMO ODLUČILI DA IZ OVE BORBE IZAĐEMO KAO POBJEDNICI”.

Autor: Kršić Mitar

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...