Home / NOVOSTI / HRONIKA / Položeno cvijeće na grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića *(VIDEO)

Položeno cvijeće na grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića *(VIDEO)

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, danas 8. januara 2018. godine, na gradskom groblju u Modriči položeno je cvijeće na  grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Cvijeće na grob pokojnog predsjednika  su položili:  supruga Milica; izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević; u ime Narodne skupštine Republike Srpske Bojan Vidić i Slavko Gligorić,  ministri u Vladi RS Petar Đokić, Dragan Bogdanić i Predrag Gluhaković,  načelnik i zamjenik načelnika opštine Mladen Krekić i Nikola Savić, predsjednik Skupštine opštine Modriča Siniša Nikić i Ilija Jevtić, FK „Alfa“ Modriča.

„Nažalost, jedanaest je godina od kako nas je napustio predsjednik Republike Srpske dr Milan Jelić, koji je od samog početka bio u redovima  onih koji su stvarali i branili  Republiku Srpsku. Mi svake godine uoči Dana Republike dođemo da mu odamo poštu i da mu opišemo u kakvom je stanju Republika Srpska. Republika Srpska je dosta stabilnija u odnosu na druge državne institucije na nivou BiH i drugih entiteta. Žao mi je što više nije sa nama da nastavimo put očuvanja Republike Srske“, rekao je Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika Republike Srpske.

„Mi svake godine na dostojanstven  način obilježavamo Dan Republike Srpske, a to ćemo činiti i u buduće. Ovih dana se sjećamo svih onih koji su ugradili ogromnu ljubav, žrtvu, sposobnost, volju i energiju da se stvara i traje Republika Srpska a evo učinili smo to i na grobu našeg pokojnog predsjednika Milana Jelića. Njemu je Republika Srpska dužna na poseban način i zahvaljuje mu se za njegov nesebičan doprinos za njeno stvaranje i trajanje. Republika Srpska je stabilna i ostaće takva i u budućnosti pored brojnih osporavanja“, izjavio je ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...