Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće *(VIDEO)

Pokloni za prvačiće *(VIDEO)

Svake godine u modričkim osnovnim školama organizuje se prijem za prvačiće. Tim povodom načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su  05. septembra Osnovnu školu „Sutjeska“ a 06. septembra 2017. godine Osnovnu školu „Sveti Sava“ poželjeli prvačićima srećan početak školovanja i uručili skromne poklone.

„Ovo okupljanje je tradicionalno i  posvećeno  dječici koja tek polaze u školu. Nažalost, tendencija je pada upisa djece u prvi razred. Mi na ovoj način  i kroz razne oblike pomoći bračnim parovima pokušavamo poboljšati  to stanje. To nisu neke značajne pomoći ali želimo pokušati zajedno iznaći rješenje. Svim učenicima želim srećan polazak u školu, puno zdravlja, veselja i lijepih trenutaka sa njihovim nastavnicima i učiteljima“, rekao je načelnik Krekić.

Učenici starijih razreda su priredili prigodan program u čast prvačića.

„Ove godine u školske klupe naše škole sjelo je 79 novih đaka a to je za osam učenika manje u odnosu na prošlu školsku godinu. Nažalost broj učenika se smanjuje iz godine u godinu. Naše područne škole su sve opstale uz to da je manje dva odjeljenja.  Mi se uvijek radujemo danu kada primamo nove prvačiće“, izjavila je Zorica Vasiljević, direktor OŠ „Sutjeska“.

“ Broj novih učenika u našoj školi je 108. To nije manje nego predhodnih godina ali je u ukupnom zbiru manje jer je broj učenika koji su završili deveti razred mnogo veći nego što je broj upisanih učenika ove godine. Ovo je veliki dan kako za učenike tako i za nas jer upisujemo novu generaciju“, rekao je Zlatko Lazić, direktor OŠ „Sveti Sava“.

U školskoj 2017/2018. godini u prvi razred upisano je  ukupno 187 učenika, od čega je u Osnovnu školu  «Sutjeska» upisano 79 učenika, a u Osnovnu školu «Sveti Sava» 108 učenika.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...