Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počeo sajam ruralne privrede i turizma “Tarevci 2015”

Počeo sajam ruralne privrede i turizma “Tarevci 2015”

MODRIČA – Okruglim stolom pod nazivom “Vizija i strategija razvoja seoskog turizma na području opštine Modriča”, u Tarevcima je danas počeo Šesti sajam ruralne privrede, turizma i kulturno-umjetničkog stvaralaštva na kojem je učešće najavilo 90 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Sajam organizuje Opšta poljoprivredna zadruga “Tarevci” pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Federacije BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

Direktor Opšte poljoprivredne zadruge “Tarevci” Nahdet Sulejman kaže da će Sajam trajati tri dana.

– Sutra je predviđeno predavanje o temi `Lokalni ekonomski razvoj – uloga i značaj poslovnih agroinkubatora u unapređenju ruralnog razvoja`, obilazak plantaže trešanja i Agro-biznis centra u Tarevcima – rekao je Sulejman Srni.

On je dodao da je zvanično otvaranje sajma “Tarevici 2015” predviđeno za subotu predstavljanjem izlagača i smotrom 10 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, Srbije.

Programom Sajma u subotu je planirano stavljanje u funkciju hladnjače kapciteta 240 tona voća i povrća, izgrađene u okviru proizvodnih kapaciteta Prve faze Agro-biznis centra u Tarevcima, bošnjačkom povratničkom naselju u Modriči.

Organizaciju sajma podržava opština Modriča, koja je ovu manifestaciju uvrstila u kalendar privrednih i turističkih manifestacija Modriče.

O “Mogućnostima i perspektivama razvoja seoskog turizma sa posebnim akcentom na razvoj agro-turizma u Republici Srpskoj”, “Zapošljavanju u seoskom turizmu” i “Stvaranju novog turističkog proizvoda”, temama današnjeg okruglog stola, govorili su inženjer Radmila Cvijić, predstavnik Resora za pružanje savjetodavnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske – Područna jedinica Doboj, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Banjaluke Marija Knežević i načelnik opštine Odžak Hajro Hadžidedić.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...