Home / MAGAZIN / AUTO-MOTO / Počeo otvoreni šampionat Republike Srpske u kartingu (FOTO)

Počeo otvoreni šampionat Republike Srpske u kartingu (FOTO)

MODRIČA – Auto-moto karting klub /AMKK/ “Borac” iz Banjaluke pobjednik je prve karting trke održane danas u Modriči u okviru Otvorenog šampionata Republike Srpske.

Na trci održanoj pod nazivom “Modriča 2016” u centru grada učestvovala su 23 vozača karting klubova iz Banjaluke, Doboja, Modriče, Tuzle, Živinica i Sarajeva.

.

Slaviša Matić iz Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske, organizatora trke, rekao je da se trka u Modriči, kojom je otvoreno prvenstvo Republike Srpske u 2016. godini, boduje i za Kup BiH.

On je istakao da je trka u Modriči, mada održana na gradskim ulicama, organizovana dobro, bez ijednog incidenta i uz maksimalnu bezbjednost takmičara i publike koja je, kao i prije pet godina kada je posljednji put održana karting trka u Modriči, u velikom broju posmatrala takmičenje.

Модрича - Дарио ГабрилоNajbolje vrijeme na trci ostvario je Dario Gabrilo iz AMKK “Doboj”, pobjednik u najjačoj klasi “Pet”, u kojoj je učestvovalo devet vozača.

Prvi kroz cilj u klasi “Četiri”, sa ukupno 10 takmičara, prošao je Savan Tanasić, član AMKK “Borac” iz Banjaluke.

U klasama “Tri” i “Dva” učestvovao je po jedan vozač, Almir Hodžić iz AMKK “Živinice” iz Živinica i Srđan Tanasić iz AMKK “Borac” iz Banjaluke, koji su i pobjednici u svojim klasama.

Модрича - излијетање са стазеMeđu šest takmičara, u klasi “Jedan K”, najbolja je bila Melina Tučić, član AMKK “Tuzla MK” iz Tuzle, dok je pobjednik trke u klasi “Jedan”, u kojoj su vozila tri takmičara, Srđan Tanasić člana banjalučkog “Borca”.

Модрича - Младен КрекићPodršku organizaciji trke pružio je načelnik Modriče Mladen Krekić koji je, na ceremoniji otvaranja trke, rekao da će lokalna zajednica i ubuduće pomagati ovaj sport, koji u Modriči ima dugu tradiciju.

Sekretar Auto-moto društva Modriča Jovan Kovačević, tehnički organizator trke, rekao je da je trka održana u okviru akcije “Dani saobraćaja” koja je počela juče u Doboju i trajaće do 12. juna na teritoriji cijele Republike Srpske.

Kovačević je naglasio značajan doprinos opštine Modriča kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

– Lokalna vlast je u cilju stvaranja optimalnih uslova za održavanje trke sanirala oštećenja u Ulici Gavrila Principa, a Policijska stanica, Dom zdravlja, Vatrogasna jedinica Modriča i druge institucije i brojni volonteri angažovali su se maksimalno da sportski događaj protekne u najboljem redu – istakao je Kovačević.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...