Home / DAN OPŠTINE 2015 / Počela “Vidovdanska nedjelja”

Počela “Vidovdanska nedjelja”

MODRIČA – Regatom rijekom Bosnom, koju su organizovali Ronilački klub “Vidra” i Opštinska turistička organizacija, u Modriči je danas počela “Vidovdanska nedjelja”, manifestacija obilježavanja 28. juna – Vidovdana, krsne slave i Dan opštine.

Član roničakog kluba “Vidra” Danijel Vukmirović rekao je da je u spustu rijekom Bosnom, na stazi dugoj 20 kilometara od mjesta Podnvlje u opštini Doboj do starog mosta u Modriči, učestvovalo 25 plovila sa više od 120 članova Kluba i građana.

– Regata je protekla u najboljem redu – rekao je Vukmirović i istakao da su na ovogodišnjoj, trećoj Vidovdanskoj regati, učestvovali i članovi Ronilačkog kluba “Strašni Hogar” iz Miloševca kod Modriče kao i gosti članovi Roničačkog kluba “Eksplorer” iz Sarajeva i ronioci iz Doboja.

Pokrovitelj regate, načelnik Modriče Mladen Krekić, rekao je da opština podržava rad i aktivnsoti Roničlačkog kluba “Vidra”.

– Požrtvovanje i hrabrost članova Kluba u spašavanju ljudi i materijalnih dobara tokom prošlogodišnjih poplava razlog su što je ovogodišnje obilježavanje Dana opštine počelo regatom – rekao je Krekić.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...