Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počela vakcinacija građana Modriče *(VIDEO)

Počela vakcinacija građana Modriče *(VIDEO)

U  Kino sali Srpskog kulturnog centra Modriča, danas, 22. marta 2021. godine počela je vakcinacija građana starijih od 65 godina. Vakcinaciju vrše zaposleni Doma zdravlja Modriča vakcinom „Sputnik V“. Danas će se vakcinasati 60 lica, a imunizacija će biti  nastavljena sutra.

 

 

„Pandemija virusa korona je već godinu dana prisutna u Republici Srpskoj. U saradnji sa rukovodstvom Doma zdravlja Modriča nabavili smo prvi kontigent vakcina od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Iskreno se nadam da smo danas načinili prvi korak na području opštine Modriča, kako bi zajedno sa ostalim republičkim organima vlasti suzbili pandemiju onoliko koliko je to moguće“, izjavio je načelnik Jovica Radulović.

 

„Za vakcinaciju se prijavilo oko 600 pacijenata starosne dobi iznad  65 godina. U prvoj fazi su vakcinisani zdravstveni radnici, a u drugoj korisnici i zaposleni u domovima za smještaj starijih lica. Danas ćemo vakcinisati 60 lica,  a za sutra je planiran isti broj.  Dalju dinamiku ćemo usaglasiti“, istakao je direktor Doma zdravlja Modriča Darko Stefanović.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

13.SAJAM RURALNOG STVARALAŠTVA U TAREVCIMA KOD MODRIČE – MJESTO NOVIH IDEJA *(FOTO)

Sajam ruralnog stvaralaštva u Tarevcima svake godine je prilika za susret proizvođača, kupaca i posjetilaca. Međusobno se upoznaju i razmjenjuju iskustva. Takođe, kao po pravilu iz godine u godinu oblikuju ...