Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počela izgradnja sekundarne kanalizacione mreže *(ANKETA)

Počela izgradnja sekundarne kanalizacione mreže *(ANKETA)

MODRIČA – U Modriči je počela izgradnja sekundarne kanalizacione mreže na koju će biti priključeno 1.280 domaćinstava u izbjegličkim naseljima Modriča tri, Modriča pet i Oteža, rekao je direktor modričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić.

On kaže da je, prema tehničkoj dokumentaciji, predviđena izgradnja 854 sabirnih šahtova i ugradnja 7.000 metara kanalizacionih cijevi, ukupne vrijednosti 800.000 KM.

– Sredstva će biti obezbjeđena od domaćinstava – rekao je Lazić i dodao da je cijena priključka po jednom domaćistvu 625 KM.

Lazić je napomenuo da je domaćinstvima data mogućnost plaćanja priključka u tri rate.

Ugovorom, koji će izvođač radova – preduzeće “Vodovod i kanalizacija” potpisati sa domaćinstvima, definisano je da će izgradnja priključka početi nakon uplate prve rate, a na mrežu će biti priključeni najkasnije 90 dana od potpisivanja ugovora.

Od 70 podnesenih zahtjeva za izgradnju priključka, od početka radova prije 10 dana, završeno je 20 priključaka.

U preduzeću “Vodovod i kanalizacija” smatraju da će realizacija projekta trajati više od dvije godine.

Individualni priključci će, nakon izgradnje, bez naknade biti preneseni u vlasništvo opštine Modriča.

Izgradnja glavnog kanalizacionog voda, u okviru projekta “Uređenje sistema vodovodne i kanalizacione mreže opštine Modriča” u naseljima Oteža, Modriča tri, Modriča pet, završena je početkom 2015. godine.

Izgradnju 38.800 metara mreže finansirala je Vlada Republike Srpske sredstvima Investiciono-razvojnog fonda u iznosu do 3.741.029 KM.

Završetkom sekundarne mreže u novim naseljima, Modriča će imati ukupno 70.800 metara kanalizacione mreže, od čega 45.800 metara nove.

Izvor: Glas Regije / SRNA

ANKETA PORTALA

Pozivamo Vas da učestvujete u našoj anketi i na taj način doprinesete formiranju javnog mjenja po ovom pitanju.

Smatrate li da je priključak na kanalizacionu mrežu preskup i da je projekat regularan?

Vidi rezultat

Loading ... Loading ...

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...