Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pobeda ljudske dobrote

Pobeda ljudske dobrote

FIKRETA ZIVKOVIC SA TROJE DECE PREUZELA POMOCTri ugrožene porodice iz Tarevaca dobile humanitarnu pomoć

MODRIČA – U teškim vremenima beda i siromaštvo uvek isplivaju na površinu. U naselju Tarevci kod Modriče žive tri porodice koje su napale bolest i neimaština. Međutim, zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji „Srcem za Modriču“, te porodice dobile su pakate sa hranom i higijenskim artiklima.

„Suprug Zlatan i ja imamo troje dece. Ne radim, a muž ide u nadničarenje kada ga neko pozove. Naša deca Antonijo, Sabina i Žana imaju sedam, odnosno po pet godina. Imamo 250 maraka za decu. Sabina ima cerebralnu paralizu, a Antonijo epilepsiju. Jedva sastavljamo kraj sa krajem, a želja nam je da deca nam ozdrave i da ih izvedemo na pravi put. Ova pomoć dobro će nam doći. Hvala svima koji su pomogli“, kaže Fikreta Živković.

 

Nenu Sajmu bolest prikovala za kolicaSAJMA DEVERDZIC SA BROJNOM PORODICOM

Starica Sajma Deverdžić osam godina je prikovana za kolica. Kaže da ju je napala podmukla bolest. Teško joj je što u 81.godini brojna porodica jedva preživljava.

„Živimo od penzije mog umrlog muža od 180 maraka. U mojoj porodici smo ja, sin Senad, snaja Dina, unučad Melis, Fikret i Elvis, te pastorka od sina. Sin ponekad nadničari. Hvala svima koji su nam pomogli u hrani i higijeni. Hvala im i neka su zdravi i živi. Hteli su da pomognu i nama koji nemamo. Svako dobro ih snašlo“, kaže nena Sajma.

 

 


Asim Deverdžić uplašen za zdravlje supruge Hajrije

ASIM DEVERDZIC BRINE ZA ZDRAVLJE SUPRUGE HAJRIJEAsim i Hajrija Deverdžić bliže se 60.godini života. Nemaju dece, nemaju hrane, nemaju nikakvih primanja. Nemaju ni zdravlja.

„Moja Hajrija je teško bolesta i nalazi se na zračenju. Boluje od karcinoma dojke. Jako sam se uplašio za nju. Molim se dragom Allahu da ozdravi. Živimo od ljudske milosti. Komšije saberu i donesu. Sada smo dobili brašno, ulje, dosta hrane i paket za higijenu. To su nam poklonili naši ljudi iz dijaspore. Neka ih posluži zdravlje i da ih svaka sreća u životu prati“, kaže Asim.

 

Sarvan: Hvala zemljacima

Vahidin Sarvan je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Kaže da je ovih dana dva puta se silno radovao. Zbog titule omiljenog kluba i zbog činjenice da je obradovao tri ugrožene porodice.

„Otac mi je dao ime po Vahidinu Musemiću, a i ja sam veliki navijač Sarajeva. Moj omiljeni klub je šampion Bosne i Hercegovine. Kontaktirao sam Dragana Sjenčića, predsednika HO’Srcem za Modriču’, obavestio ga da tri porodice nemaju šta da jedu. Odmah je poslao tri paketa u vrednosti od po 200 maraka. Obećao je da će biti još podrške, a od prošlogodišnjih poplava kada su osnovali ovu humanitarnu organizaciju, naši zemljaci su prikupili i najugroženijim porodicama podelili u hrani, higijenskim paketima i novcu za lečenje blizu 30.000 KM. Hvala Sjenčiću i svim našim zemljacima u Švajcarskoj“, poručio je Vahidin Sarvan.

U Tarevcima kod Modriče dogodila se nova pobeda ljudske dobrote.

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...