Home / NOVOSTI / HRONIKA / Planovi i procjene civilne zaštite prilagođeni mehanizmima Evropske unije

Planovi i procjene civilne zaštite prilagođeni mehanizmima Evropske unije

U zgradi opštine Modriča, danas 18. avgusta Civilnoj zaštiti predati su procjene i planovi prilagođeni mehanizmima Evropske unije.

Uručeni su: Procjena ugroženosti od elementarnih i drugih nesreća, Plan zaštite i spasavanja od elementarnih i drugih nesreća, Procjena ugroženosti od požara i Plan zaštite od požara u opštini Modriča. Predaji dokumentacije su prisustvovali predstavnici  „Istraživačko razvojnog centra“ (IRC), „Asocijacije za upravljanje rizicima“ (AZUR) i opštine Modriča.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, zajedno sa Ministarstvom bezbjednosti BiH, Federalnom upravom civilne zaštite FBiH i Odjeljenjem za javnu bezbjednost Brčko Distrikta, učestvuje u projektu „Izgradnja kapaciteta i priprema BiH za mehanizam civilne zaštite EU-EU4BiH“. Okvirni rok trajanja projekta je mart 2019 – mart 2021. godine.

Projekat se realizuje u 15 jedinica lokalne samouprave u BiH i to sedam u Republici Srpskoj, sedam u Federaciji BiH, te u Distriktu Brčko.

Opština Modriča je u maju 2019. godine dala saglasnost za učešće u navedenom projektu. Nosilac projekta na nivou BiH je nevladina organizacija „Asocijacija za upravljanje rizicima“ (AZUR) iz Sarajeva, a podizvođač usluge za Republiku Srpsku je nevladina organizacija „Istraživačko razvojni centar“ (IRC) iz Istočnog Sarajeva. U cilju izrade dokumenata IRC je aktivno sarađivao sa subjektima od značaja za civilnu zaštitu opštine Modriča. Procjene i planovi će se razmatrati na sjednici Skupštine opštine Modriča. Značaj navedenih dokumenata je u tome što otvaraju mogućnost učešća u projektima Evropske unije iz oblasti civilne zaštite, bez ograničavajućih faktora.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...