Home / NOVOSTI / HRONIKA / Paketi pomoći za socijalno ugrožene stanovnike *(FOTO+VIDEO)

Paketi pomoći za socijalno ugrožene stanovnike *(FOTO+VIDEO)

Iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića izdvojeno je 100.000 KM za pakete pomoći socijalno ugroženenim stanovnicima sa područja Republike Srpske. Paketi sadrže prehrambene namirnice i sredstava za higijenu

Danas, 7. aprila je stiglo 98 paketa koji su dodijeljeni opštini Modriča. Pakete će distribuirati Centar za socijalni rad, socijalno ugroženim stanovnicima koji su korisnici stalne novčane pomoći Centra.

Ranije je u Centar za socijalni rad stiglo 200 paketa pomoći koje je obezbijedio „Đurić MBB“ d.o.o. Doboj,  namijenjenih za socijalno ugrožene stanovnike Modriče. Rukovodstvo  „Đurić MBB“ je u saradnji sa  štabovima za vanredne situacije, opštinskim i gradskim vlastima  i  centrima za socijalni rad  odlučilo da svoj doprinos da u borbi protiv korona virusa. Za 1150 socijalno najugroženijih lica i porodica u gradovima i opštinama u kojima posluju, obezbijedili su  pakete pomoći osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava u vrijednosti od 30.000 KM.

„Zahvalio bih se kompaniji „Đurić MBB“ što su u vrijeme kada se borimo protiv korona virusa smogli snage da pomognu socijalno ugroženim kategorijama. Takođe, od Vlade Republike Srpske su stigli paketi za pomenutu kategoriju, koja je najviše pogođena u ovoj situaciji. Nadam se da ćemo ubrzo prevazići ovo stanje i vratiti se normalnom životu“, rekao je zamjenik načelnika opštine Nikola Savić.

„Inicijativa za dodjelu paketa pomoći je potekla od uprave firme sa jasnim ciljem,  da  pomognemo naše stanovništvo u borbi protiv virusa korona. Socijalno ranjivim kategorijama je pomoć najpotrebnija. Pakete smo obezbijedili za svih 15 gradova i opština u kojima poslujemo“, izjavila je Tijana Šajinović, portparol i marketing  konsultant u firmi Đurić MBB.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...