Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otvoren Dom za starija lica „Zenit“ u MZ Modriča IV *(VIDEO)

Otvoren Dom za starija lica „Zenit“ u MZ Modriča IV *(VIDEO)

U mjesnoj zajednici Modriča IV, 10. avgusta 2018. godine svečano je otvoren novoizgrađeni Dom za starija lica „Zenit“. Otvaranju su prisustvovali pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Branka Sladojević, načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i brojni gosti.

Objekat se nalazi u ulici Arsenija Čarnojevića broj 18, a u vlasništvu je Čede Kondića.

„Gradnja objekta je trajala oko osam mjeseci. Namješten je po svim vežećim  normativima. Objekat je opremljen na način da omogući korisnicima da u njemu provode kvalitetno vrijeme. Sa radom počinjemo od septembra“, izjavio je Čedo Kondić.

 

Ukupna površina objekta je 1 200 metara kvadratnih raspoređenih u dva sprata. Objekat posjeduje 33 sobe od čega je: 19 dvokrevetnih,  11 jednokrevetnih, 3 trokrevetne i 3 garsonjere (apartmana). U njegovom sastavu se nalaze i prateće prostorije: kuhinja, trepezarija, dnevni boravak, radno – okupaciona prostorija, lift, 7 kupatila, 15 mokrih čvorova, kao i urbano dvorište površine 3 000 metara kvadratnih.

„Ovakvi objekti mnogo znače za našu lokalnu zajednicu. Pored postojećih domova „Dana“ i „Borovi“ evo izgrađen je još jedan novi, dom „Zenit“. Starija lica su zaslužila miran život i kvalitetnu uslugu. Dobro je i što će ovaj dom zaposliti značajan broj radnika“, rekao je načelnik Krekić.

 

Dom „Zenit“ raspolaže smještajnim kapacitetom za 65 korisnika o kojima će brinuti 12 – 14 stručno osposobljenih lica.

„Mi u Republici Srpskoj imamo četiri republička doma za starija lica i to nije dovoljno. Zakonom o socijalnoj zaštiti predvidjeli smo i privatno partnerstvo uz olakšice pri osnivanju. Ova ustanova je izuzetno kvalitetno urađena i u potpunosti ispunjava uslove za funkcionisanje Doma za starija lica i može biti prijem budućim ustanovama ovog tipa koje se budu otvarale“, istakla je Branka Sladojević, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite.

 

Novoizgrađeni Dom će pružati uslugu kompletnog smještaja u koji su uključeni ljekarska njega, radno okupacione i animacione aktivnosti.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...