Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modričko ljeto 2018 – Defile i smotra kulturno-umjetničkih društava *(FOTO+VIDEO)

Modričko ljeto 2018 – Defile i smotra kulturno-umjetničkih društava *(FOTO+VIDEO)

U okviru „Modričkog ljeta 2018“, u srijedu 9. avgusta održana je manifestacija Defile i smotra kulturno-umjetničkih društava. Članovi šest KUD-ova sa prostora naše opštine defilovali su ulicama Modriče a nakon toga predstavili su se mnogobrojnoj publici na Ljetnoj bini Srpskog kulturnog centra.

 

Učestvovali su sljedeći KUD-ovi:

  • KUD „Miloševac“ sa igrama iz Ponišavlja,
  • KUD „Modriča“ sa spletom kola iz Srbije,
  • KUD „Vranjak“ sa igrama iz Leskovca,
  • KUD „Zavičaj“ sa igrama „Vranjska svita“,
  • KUD „Trebava“ sa igrama „Bosilegradsko krajište“ i
  • KUD „Zoran Tomušilović Dugo Polje – Botajica“ sa igrama iz Šumadije.

„Iskreno nismo očekivali ovoliko publike danas, baš smo se obradovali našim građanima a i našim drugarima iz ostalih društava. Naša opština je bogata jer imamo oko desetak kulturno-umjetničkih društava a to mnogo znači za jednu opštinu,“ izjavila je Sunčica Mitrović, koreograf folklorne sekcije KUD-a Modriča.

Defile i smotra kulturno-umjetničkih društava se tradicionalno održavaju svake godine u povodu Vidovdana, Dana opštine, ali je ove godine zbog nepovoljnih vremenskih prilika nastup odložen za Modričko ljeto 2018.

 

„Ovo je jedna velika stvar za našu sredinu da se okupe sva djeca, svi folkloristi. Smotra kulturno-umjetničkih društava trebala je da se održi uoči Vidovdan, međutim, zbog loših vremenskih uslova je odgođeno i evo večeras su se uspješno predstavila kulturno-umjetnička društva. Za jedan grad i jednu sredinu znači mnogo da ima ovoliko folklornih grupa kulturno-umjetničkih društava, da se njeguju igre iz našeg kraja kao i iz naših bratskih krajeva Srbije, Makedonije i drugih,“ rekao je Slavko Jevtić, predsjednik KUD-a Vranjak.

Prvog dana Modričkog ljeta organizovana je predstava „Miki i Mini“ za najmlađe stanovnike našeg grada. Predstavu je izvelo pozorište Maslačak iz Bijeljine na Ljetnoj bini Srpskog kulturnog centra.

 

Drugog dana petodnevne manifestacije održana je modna revija na Trgu Dr Milan Jelić. Manifestacija je privukla veliki broj ljubitelja mode kojima su se prestavili i svoje modele prikazali „Hertex“, „A la mode“ i „Mia“. Veče su muzikom i pjesmom uveličali članovi Muzičkog društva „Isidor Bajić“, dok su Olivera Kojić i Jelena Đurić zainteresovanim damama prezentovale i pružile uslugu šminkanja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...