Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osvrt na Dan MZ Modriča 5 *(FOTO+VIDEO)

Osvrt na Dan MZ Modriča 5 *(FOTO+VIDEO)

Dan Mjesne zajednice “Modriča 5” po prvi puta svečano je obilježen 13. maja ove godine i o tom, kao i o popratnim događajima uz tu manifestaciju postavljali smo objave u nekoliko navrata.
Ipak, ovdje ćemo na jednom mjestu samo sa par riječi i fotografija podsjetiti se svih događaja uz ovu manifestaciju.

Pripreme

Proba folklora

U osnovnoj školi u MZ Modriča 5 održana je proba folklora KUD “Zavičaj”, a i to je bilo u sklopu intezivnih priprema za proslavu Dana svoje Mjesne zajednice. Probu je vodio koreograf Danijel Krivošija a za klavijaturom je bio muzički saradnik Dejan Kozlica koji je i predsjednik ovog kulturno umjetničkog društva.

Turnir u šahu

Povodom Dana MZ Modriča 5 u proteklih nekoliko dana održano je takmičenje u šahu i turnir u malom fudbalu. Prvo mjesto u takmičenju u šahu osvoji je Dijan Todić dok je turnir u malom fudbalu osvojila ekipa AMD „Optima“ Modriča.

Turnir u malom fudbalu (futsal)

Podjela humanitarne pomoći

Predsjednik Savjeta MZ Modriča 5, Tibor Jovičić za portal modričainfo je izjavio da je simbolično pred zajedničku molitvu podijeljeno dvanaest paketa prehrambenih artikala za isto toliko socijalno ugroženih porodica sa područja ove Mjesne zajednice.
Takođe, ovim povodom dao nam je i kratku izjavu:
–  “Povodom Dana MZ 5 upriličeno je niz dogadjaja kao sto su turnir u šahu, futsalu, kulturno umjetničkom i zabavnom programu. Između ostalog mladi MZ 5 zajedno sa predsjednikom su podijelili pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama. Zahvaljujem se sugrađanima koji su pomogli da se manifestacija pripremi i sprovede.”

Završna svečanos povodom Dana MZ Modriča 5

Iako je na početku svečanosti padala jaka kiša, to nije obeshrabrilo organizatore da otpočnu bogat klulturno-zabavni program kao i zajedničku molitvu.  Nešto kasnije, kiša je stala pa se program nastavio na otvorenoj pozornici, a na kraju svega zaigralo se i kolo.
U nastavku dodajemo našu video reportažu, a potom i video snimak TVK3 , kao dopunu ove informacije. Na samom kraju je i naš veliki album slika.

Ova manifestacija koja je trajala nekoliko dana i objedinila je razne sadržaje iz oblasti sporta, kulture, zabave i vjere. Organizatori su se potrudili, uložili mnogo rada, ali uz podršku velikog broja mještana, pojedinih donatora, a naravno i Opštine Modriča, uspjeli su i svi zaslužuju svaku pohvalu, jer na kraju je ostvaren jedan maštovit i raznolik događaj  vrijedan pažnje i šire javnosti.
Organizaciju i realizaciju vodili su mladi ljudi, entuzijasti,  i mogu biti na ponos svojoj zajednici a uzor drugima.
Pokazali su da sve se može kad se komšije slože….

Autor / foto / video: Zlatko Huravik / modričainfo

U nastavku, naša video reportaža.

 

 

Video koji smo preuzeli sa TVK3 a kao dopunu informacije.

I na kraju, naš veliki album slika.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...