Home / NOVOSTI / BiH / Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

BANJALUKA – Pripadnici MUP-a RS večeras su u Specijalno tužilašto RS sproveli lica koja su dan ranije uhapšena u akciji “Ruben”, a kojom su spriječeni planirani teroristički napadi na institucije RS.

Njihovo privođenje u zgradu ove pravosudne instutucije, koje je realizovano uz jake mjere obezbjeđenja, posmatrali su brojni okupljeni građani.

U akciji “Ruben” ukupno je “pala” 31 osoba, s tim što je dio njih pušten, a preostali, kod kojih su pretresima pronađeni dokazi koji ih povezuju sa planiranjem terorističkog akta, predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Iz Specijalnog tužilaštva RS ranije su najavili da će da zatraže određivanje pritvora za ove osobe, a hapšenje je, kako su naglasili, izvedeno jer je potvrđeno da su osumnjičeni planirali napade na policiju i nosioce pravosudnih institucija RS.

Kod nekih od osumnjičenih pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, ali i vojne uniforme. Jedan od njih imao je čak  30 novih kompleta vojnih uniformi i pancirnih košulja.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je danas na konferenciji za novinare da je nakon dešavanja u Zvorniku svima jasno da je kompletna policija RS u povišenoj pripravnosti, te je dodao da su svi policajci u RS na nogama.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi?

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi? Čuli ste da nudimo mogućnost dobre zarade, bez ograničenja? Imate informaciju da pružamo podršku svojim zaposlenima i ...