Home / NOVOSTI / BiH / Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

BANJALUKA – Pripadnici MUP-a RS večeras su u Specijalno tužilašto RS sproveli lica koja su dan ranije uhapšena u akciji “Ruben”, a kojom su spriječeni planirani teroristički napadi na institucije RS.

Njihovo privođenje u zgradu ove pravosudne instutucije, koje je realizovano uz jake mjere obezbjeđenja, posmatrali su brojni okupljeni građani.

U akciji “Ruben” ukupno je “pala” 31 osoba, s tim što je dio njih pušten, a preostali, kod kojih su pretresima pronađeni dokazi koji ih povezuju sa planiranjem terorističkog akta, predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Iz Specijalnog tužilaštva RS ranije su najavili da će da zatraže određivanje pritvora za ove osobe, a hapšenje je, kako su naglasili, izvedeno jer je potvrđeno da su osumnjičeni planirali napade na policiju i nosioce pravosudnih institucija RS.

Kod nekih od osumnjičenih pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, ali i vojne uniforme. Jedan od njih imao je čak  30 novih kompleta vojnih uniformi i pancirnih košulja.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je danas na konferenciji za novinare da je nakon dešavanja u Zvorniku svima jasno da je kompletna policija RS u povišenoj pripravnosti, te je dodao da su svi policajci u RS na nogama.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...