Home / NOVOSTI / HRONIKA / OŠ “Sveti Sava” Modriča: Pomoć dječaku iz naše škole

OŠ “Sveti Sava” Modriča: Pomoć dječaku iz naše škole

U sklopu nastave iz predmeta Demokratija i ljudska prava, u područnoj školi u Dugom Polju realizovan je projekat pod nazivom „Pomoć dječaku iz naše škole“. U projektu su učestvovali učenici škole, roditelji djece i nastavnici zaposleni u ovoj školi. Koordinator projekta bila je nastavnica Milijana Duronjić, a nosioci projekta bili su učenici 6. razreda koji su organizovali prikupljanje novca za Milenka Žarića, učenika 3. razreda kome je tom prilikom prikupljeno 220 KM. Nakon humanitarne akcije kupljene su potrebne namirnice i uruče malom Milenku i njegovom ocu.

 

Humanitarna akcija učenika 6. razreda iz Dugog Polja

Milenko živi sam sa ocem nakon smrti majke i spadaju u red socijalno ugroženih porodica jer žive bez ikakvih primanja osim socijalne pomoći i pomoći dobrih ljudi. Takvi dobri ljudi su i naši učenici 6.razreda iz Dugog Polja, koji su prepoznali probleme Milenka i njegovog oca.

Milenko Žarić, učenik 3. razreda područne škole Dugo Polje

Zahvaljujemo se svim učesnicima ove humanitarne akcije a posebno učenicima 6.razreda i njihovoj nastavnici Milijani Duronjić.

Autor: Stana Milošević

Izvor: OŠ Sveti Sava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...