Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ilija Jevtić, potpredsednik Alfa Modriče, najavljuje period blistavih igara: JASNI CILJEVI – SIGURNE POBEDE!

Ilija Jevtić, potpredsednik Alfa Modriče, najavljuje period blistavih igara: JASNI CILJEVI – SIGURNE POBEDE!

MODRIČA – Ko u sportu cilj prepozna, do njega lakše i dolazi. Ilija Jevtić, privrednik, porodičan čovek, potpredsednik Alfa Modriče, želeo je da u „gradu pod Majnom“ fudbalofili gledaju prvoligaške utakmice, za izvesno vreme i Premijer ligu BiH. Latio se posla, sa saradnicima, pa je nekadašnji osvajač Kupa RS i BiH i šampion Srpske i BiH ponovo na koloseku potpunog trijumfa.

Sledi nastavak sezone na drugoligaškom „zapadu“, svi se nekako uspinju da Modričanima preotmu lidersku poziciju. Ima li Alfa Modriča snagu, kvalitet, odlučnost i odvažnost da prva prođe kroz cilj?

„Da to nije cilj, ne bih dolazio u taj kolektivi, a ne bi ni u ovom sastavu funkcionisao Izvršni odbor i stručni štab. Ceneći sve druge timove, poštujući nastojanja i želju svakog, mislim da imamo najbolji tim. Ako budemo posustali, ne trebamo ni stići do Prve lige RS. Fudbaleri su marljivo radili i mislim da će pravi kvalitet pokazati već na startu drugog dela sezone. Trebamo načiniti seriju trijumfa, kasnije će biti znantno lakše“, govori Ilija Jevtić.

Modričani su tri puta igrali u finalu Kupa RS, treća je bila sreća. Sada su u polufinalu i valja odmeriti snage sa stabilnim premijerligašem – Radnikom iz Bijeljine. Kruna u tom takmičenju nije moranje, ali je ukusnija i od najslađih plodova.

„Cenim dosadašnji rad i ostvarene rezultate. Međutim, posebno sam istakao saradnicima, trenerima i igračima da bi trebali stići do finala. Kup RS znači dosta. Ako stignemo u finale, svi će imati premiju od moje fabrike. Nije lako igrati protiv Radnika, oni su kvalitetniji. Međutim, ako pružimo 120% svojih mogućnosti onda je sve moguće. Semberce posebno uvažavam, ali bolji od tebe je najveći motiv da ga savladaš“, pravi računicu potpredsednik Alfa Modriče.

Ilija Jevtić nema mnogo slobodnog vremena, na čelu je fabrike koja zapošljava oko 420 ljudi, pa je taj privredni kolektiv  u ovom trenutku nosilac privrednog razvoja Modriče. Ipak, ima energije i volje da u 71.godini i grlom i dušom pomaže modrički sport, fudbal i najviše.

„Ništa nije lako u životu. Čestitam svim sportistima Modriče , a posebno sportskim radnicima koji daju svoja sredstva, celog sebe kako bi neko naselje imalo sportski klub ili neki vid okupljanja mladih. Odricanje je ogromno. Ja izdvajam za FK’Alfa Modriča’, ali i svim drugim sportskim kolektivima kada zatreba. I ne samo gradskim klubovima nego i onim po Koprivni, Vranjaku, Skugriću i tako dalje. Razvoj sporta po selima daće mogućnost da se prepoznaju talenti i mladi sportisti koji će gradskim klubovima biti od velike važnosti. Velika je čast biti među mladim ljudima, a kada ostvare vrhunske rezultate onda znate da niste pogrešili što ste ih podržavali. Tada mi je srce puno“, iskreno će Jevtić.

UVEK UZ SPORTISTE – ILIJA JEVTIĆ

To što je do sada uradio za sport Modriče nije prošlo nezapaženo. Proglašen je za najuspešnijeg sportskog radnika ovog grada u 2017.godini. Svako priznanje, verovatno i ovo, godi i obavezuje?

„Bio sam sa 19 godina najmlađi delegat u Fudbalskom savezu sreza Doboj, kako se to tada zvalo. Predstavljao sam Partizan iz rodne Koprivne. Čast mi je da sam bio među takvim ljudima koji su me prihvatili kao najrođenijeg. Ipak, ubrzo sam otišao u inostranstvo i tamo proveo 35 godina. U Švajcarskoj sam nastavio sportske aktivnosti, jedan period u Hrvatskoj, te u Mađarskoj čitavu deceniju. U svim sredinama sam pokazao da se može mnogo doprineti razvoju sporta. Kao fudbalski sudija brzo sam praštao sve svima. Bilo je svega, ali je ljudski praštati. U Mađarskoj me i danas posebno cene, nisu zaboravili sve ono što sam uradio u toj zemlji. Ovo u Modriči je samo nastavak ranije stečenih navika. To što sam proglašen sportskim radnikom Modriče za prošlu godinu je laskava titula. Svi koji su bili sumnjičavi uverili su se da sam imao časne namere. Otvorenih očiju i hladne glave pokazujem da želim sportu Modriče da dam sve što mogu dati. Zato pozivam sve one koji mogu dati doprinos, da se pridruže i pomognu da modrički sportski kolektivi budu najuspešniji u Srpskoj i u BiH. Sve ono što radimo u FK’Alfa Modriča’, pa povratak iskusnih Darija Damjanovića i Darija Purića, oni su fudbalska vrednost, potvrda je da imamo ozbiljne namere, zdrave ideje i jasne ciljeve. Hvala svima koji nas podržavaju, a damama želim da čestitam 8.mart, Međunarodni dan žena“, zaključio je Ilija Jevtić, potpredsednik Alfa Modriče.

Fudbal ne trpi pasivnost, indolentnost, stereotipnost, osionost. To je igra nadahnuća u kojoj najdalje odu najuporniji i najuspešniji.

Do cilja se dolazi samo pobedama…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...