Home / NOVOSTI / HRONIKA / Organizovano Donatorsko veče „I ja sam uz Modriču“ : PREPOZNATA VIZIJA DR MILANA JELIĆA

Organizovano Donatorsko veče „I ja sam uz Modriču“ : PREPOZNATA VIZIJA DR MILANA JELIĆA

MODRIČA – U Modriči je organizovano Donatorsko veče „I ja sam uz Modriču“, a prikupljena sredstva biće usmerena u dalji napredak FK Modriča. Manifestaciju je podržala predsednica RS Željka Cvijanović, a istoj su prisustvovali ministri u Vladi RS Anton Kasipović i Petar Đokić, više narodnih poslanika, gradonačelnik Doboja, te načelnici Broda i Modriče.

FK Modriča je svojevrsna personifikacija lika i dela Dr Milana Jelića. Jedan duži period zajedno su rasli, stasavali, prolazili kroz razne krize, ali i opstajali i uvek pravili korak napred.

Održano je Donatorsko veče „I ja sam uz Modriču“. Ta manifestacija na isti način treba da bude i simbol novog iskoraka sportskog mezimčeta Modriče koja danas ima, zahvaljujući pre svega pokojnom Dr Milanu Jeliću, sjajne uslove da u svemu, ali baš u svemu bude sportski ponos posavsko – trebavske regije, a ne samo Modriče.

Domaćin ove večeri, na neki način, bio je načelnik Modriče Mladen Krekić. I sam je podržavao sportski život ovog grada, dao doprinos da Modriča bude sportska sredina.

„Sve je to naslonjeno na obeležavanje 13 godina od smrti velikog čoveka. I sećanje na sve ono što je on uradio i ostvario. Mnogo je fudbal voleo, bila mu je to igra života. Sudbina je htela da na stadionu u Modriči preseli se u večnost. Moramo biti zahvalni svima koji prepoznaju njegovu ideju i viziju, došli su da pomognu sada kada i pandemija korona virusa usporava sve, pa i sport. Ovo je značajna manifestacija. da se još jednom prisetimo našeg velikana i da pomognemo egzistiranje modričkog fudbala“, rekao je Mladen Krekić, prvi čovek Modriče.

Potpredsednik Vlade RS Anton Kasipović uvek je bio drag gost Modriče. Uvek je za Modriču imao i razumevanje.

„Pomešane su emocije. Predsednik Milan Jelić je u svemu, u sportu, u državi Republici Srpskoj, u Fondaciji ’Dr Milan Jelić’ u životu mladih ljudi. Došao sam ovde po zadatku Vlade RS, ali i po ličnoj želji, sarađivao sam sa Dr Jelićem. S posebnom obavezom smo prema Modriči, zbog svega što je on radio i govorio i što je bio spreman da pomogne i drugim sredinama, a ne samo svojoj Modriči“, rekao je ministar Anton Kasipović.

Petar Đokić bio je istinski prijatelj Modriče i često je pohodio ovaj grad. Uvek je uz Modriču bio kad joj je trebalo pomoći, pa i ovom prilikom.

„Dug je put za kratkog svog života prešao Dr Milan Jelić. Takvi ljudi kratko traju, ali večito žive. Hvala mu za sve što je uradio za Republiku Srpsku. Obaveza je da budemo okupljeni oko njegove ideje. Uvek ću biti vezan za modrički kraj sa posebnim emocijama“, poručio je ministar Petar Đokić.

Između Petra Jelića i modričkog fudbala, reklo bi se čak i sporta uopšte, slobodno se može staviti znak jednakosti. Bio je sjajan fudbaler sa zavidnom internacionalnom karijerom, reprezentativac, golgeter i ovadšnji fudbalski ponos. Danas predvodi fudbalsku Modriču i njena je velika nada za buduća vremena.

„Premašena su naša očekivanja. Sve što se prikupi sredstava otići će u dalje egzistiranje kluba. Okupili smo se oko važne ideje. Bilo bi dobro da se više puta ovako družimo tokom jedne godine. Bilo bi od velike koristi za FK Modriča i sport u celini“, rekao je Petar Jelić.

Jelić je rekao da je rano govoriti o visini prikupljenih sredstava. Najvažnije je da će uplate stizati i ovih dana.

A uvek je pravo vreme…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...