Home / NOVOSTI / HRONIKA / Opštini Modriča potvrđen certifikat EN ISO 9001:2008

Opštini Modriča potvrđen certifikat EN ISO 9001:2008

Opština Modriča je 2010. godine dobila certifikat EN ISO 9001:2008. Dobijanjem ovog certifikata Opštinska uprava Modriča je potvrdila viziju, misiju i kodeks  dobre uprave, kao i zahtjeve EN ISO 9001:2008 koje je trebala slijediti u narednom periodu.

U periodu od 14. do 15. jula 2016. godine  vršena je druga  recertifikacija sistema upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008 u opštini Modriča.

„Prilikom recertifikacije mi imamo mogućnost da utvrdimo da li se poštuju propisi, procedure i zakon. U opštini Modriča nisam pronašao nijednu neusklađenost, a radilo se metodom slučajnog uzorka. Osim toga mi radimo i opservacije tj. zapažanje. Ono što mi smatramo da može drugačije i bolje dajemo preporuku menadžmentu. Ovaj put smo imali dvije opservacije. Zaključak je da je funkcionisanje sistema svake godine sve bolje“, izjavio je Halil Gutošić, predstavnik konsultantske firme Bureau Veritas  iz Londona.

DSC00537

„U skladu sa dobijenim certifikatom obaveza je da se svake godine vrši redovna provjera funkcionisanja sistema kvaliteta. Svake treće godiine se vrši recertifikacija. Provjera je izvršena u svim odjeljenjima Opštinske uprave i Stručnoj službi Skupštine opštine i Načelnika opštine“, rekla je Ružica Karamanović, predstavnik rukovodstva za kvalitet.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...