Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana sjednica UO i Skupština Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima *(FOTO)

Održana sjednica UO i Skupština Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima *(FOTO)

Dana 06.02.2017. god održana je sjednica UO i Skupština Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima  iz Modriče. ( MNRL Modriča).

Urednik portala modricainfo pozvan je da prisustvuje sjednici, radi kako navode, važnih pitanja po rad ovog udruženje o kojim treba i javnost biti informisana. Odazvali smo se pozivu i napravili nekoliko fotografija a predsjednik UO Udruženja Slobodan Savić nam je naknadno dostavio i tekst sa najznačajnijim zaključcima sa sjednice i Skupštine, i isto objavljujemo u cjelosti.

Dana 06.02.2017. god održana je sjednica UO i Skupština Udruženja MNRL Modriča.
Na dnevnom redu su bile sledeće tačke:

  • Izvještaj o radu UO,
  • Finansijski izvještaj i druge tačke koje su bitne za javnost.

Nakon detaljnog izvještaja i obrazloženja od strane predsjednika UO isti je jednoglasno usvojen , sa zahtjevom da 4-člana delegacija se najavi i ode kod Načelnika na razgovor oko daljeg rada i registracije DC ( Dnevnog centra ).

Što se tiče finansijskog izvještaja, on je samo izvještaj za UO i Skupštinu a završni račun će biti odrađen od strane nadležnog računovođe.

  • UO je dao podršku i ocjenu da se radilo veoma dobro i da se sredstva nisu rasipala.
  • Zauzet je stav da se traži potpisivanje ugovora o korištenju objekta kako bi se moglo ući u proces registracije DC.

SLOBODAN SAVIĆ-PREDSJEDNIK UO UDRUŽENJA MNRL

Da podsjetimo, mi smo u prethodnom periodu u par navrata izvještavali o radu ovog udruženja koje sada boravi i radi u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama.
Iako je do sada u više navrata iskazana namjera, pa i dobra volja od strane opštine, a takođe i ovog udruženja, da se ovaj problem riješi nailazilo se stalno na organizacione i pravne prepreke u sadašnjim zakonima koji su nedovoljno definisani te tako onemogućavali adekvatno rješavanje ovog slučaja.

Predsjednik UO Udruženja Slobodan Savić istakao je da očekuje da će na najavljenom sastanku u opštini ovaj slučaj biti ozbiljno razmatran i da se nada pozitivnim pomacima u dogovoru i konkretnim rješenjima.

Gospodn Savić je na kraju rekao da će o daljnjem razvoju događaja po ovom slučaju javnost biti pravovremeno izvještavana.

 

Autor / foto: Zlatko Huravik / modricaINFO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...