Home / DAN OPŠTINE 2017. / Održana peta regata na rijeci Bosni *(VIDEO)

Održana peta regata na rijeci Bosni *(VIDEO)

MODRIČA – U Modriči je danas održana peta regata na rijeci Bosni, u kojoj je od mjesta Podnovlje na teritoriji grada Doboj do Starog mosta u Modriči učestvovalo 20 plovila sa više od 70 učesnika.

Član Ronilačkog kluba “Vidra” Dario Purić, organizatora regate, rekao je da je spuštanje niz rijeku Bosnu stazom dugom više od 10 kilometara organizovano u okviru obilježavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča.

Модрича - Крекић поздравио учесникTokom pauze kod ribolovačke kuće u mjestu Botajica učesnike regate pozdravio je načelnik Modriče Mladen Krekić, koji je istakao da je regata turistička manifestacija čiji je cilj promocija rijeke Bosne kao turističkog potencijala opštine, te Ronilačkog kluba “Vidra” koji ima značajnu ulogu u sistemu Civilne zaštite Modriča.

Модрича - 20 пловила са више од 70 уче– Rafting će kao atrakcija za Modričane koji vole rijeku Bosnu i goste iz cijele BiH, i ubuduće biti dio vidovdanskih svečanosti u okviru kojih građani i lokalna vlast obilježava Dan opštine – rekao je Krekić Srni.

Ronilački klub “Vidra” osnovan je prije osam godina i ima 20 aktivnih ronilaca.

Модрича - регатаKlub je do danas učestvovao u brojnim akcijama spašavanja ljudi i materijalnih dobara u poplavama, akcijama spašavanja utopljenika i traženju lica nestalih u vodi, te bio suorganizator niza ekoloških i turističkih manifestacija u Modriči.

Модрича - пауза у Ботајици за учесGosti na ovogodišnjoj regati bili su članovi ronilačkih klubova iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...