Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana obrazovna predstava za djecu „Mirka“ *(FOTO)

Održana obrazovna predstava za djecu „Mirka“ *(FOTO)

U Srpskom kulturnom centru Modriča, 24. novembra 2017. godine održana  je obrazovna predstava „Mirka“, koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta.

Predstava kojoj je prisustvovalo preko 200 modričkih osnovaca najmlađeg uzrasta realizovana  je u organizaciji  Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom prosvjete i kulture, Auto-moto savezom RS, opštinom Modriča , OŠ „Sutjeska“ i OŠ „Sveti Sava“.

Predstava „Mirka“  je obrazovna predstava o saobraćaju namijenjena djeci osnovnih škola i predškolskih ustanova čiji akteri kroz igru i zabavu uče djecu o bezbijednom ponašanju u saobraćaju.

„Cilj je da se djeca upoznaju sa ponašanjem u saobraćaju i saobraćajnim propisima. Pokazaćemo kako se ponašati u uslovima smanjene vidljivosti noću, kako prelaziti pješačke prelaze, mjesta gdje nema pješačkih prelaza i drugo“, istakao je predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milan Ilić.

„Mi već od prvog razreda imamo nastavne teme koje se tiču saobraćaja. Nastojimo da djeci kroz primjere iz života ukažemo kako se ponašati u saobraćaju. Ova predstava će im svakako mnogo značiti“, izjavila je Vesna Filipović, profesor razredne nastave u OŠ „Sveti Sava“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Projekat Neformalne grupe mladih iz Modriče “Kap Nade” *(FOTO+VIDEO)

Novo filmsko ostvarenje iz SET-a Zahvaljujući podršci USAID-ovog projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost ...