Home / NOVOSTI / HRONIKA / ODRŽANA 29. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

ODRŽANA 29. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

U Skupštinskoj sali opštine Modriča 17. marta 2016. godine održana je 29. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici je prisustvovalo 25 odbornika. Na početku sjednice predsjednik Skupštine Petar Gagulić je predložio da se tačke 2. Prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, 3. Prijedlog odluke o visini troškova gradskog građevinskog zemljišta i 4. Prijedlog odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente povuku sa razmatranja  na prijedlog predlagača, nakon čeka je prihvaćen sledeći

D  n  e  v  n  i     r  e  d

1. Izvod iz zapisnika sa 28. sjednice Skupštine opštine Modriča.
2. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za povećanje broja djece u vaspitnim grupama.
3. Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o visini boravišne takse koja se plaća na
području opštine Modriče.
4. Prijedlog odluke o dopuni odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata
na području opštine Modriča.
5. Izvještaj Komisije za izbor člana Opštinske izborne komisije Modriča sa prijedlogom
odluke o imenovanju.
6. Prijedlog rješenja o razrješenju  sa prijedlogom rješenja o imenovanju člana Odbora za
regionalnu i međunarodnu saradnju.
7. Izvještaj o radu Komunalne policije za period od 01.01. do 31.12.2015. godine.
8. Izvještaj o radu opštinskih inspekcija u 2015. godini.
9. Informacija o aktuelnim pitanjima informisanja i javnog obavještavanja građana na
području opštine Modriča.
10. Informacija o realizaciji akcionog plana implementacije programa razvoja poljoprivrede i
sela na području opštine Modriča 2012-2016. u 2015. godini, sa osvrtom na ostvarene
republičke podsticaje.
11. Akcioni plan implementacije programa razvoja poljoprivrede i sela na području opštine
Modriča 2012-2016. u 2016. godini.
12. Izvještaj o radu Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča za 2015. godinu.
13. Izvještaj o radu Razvojne agencije opštine Modriča za 2015. godinu.
14. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
15. Razno.

Nakon diskusije većeg broja odbornika usvojen  je Izvještaj o radu Komunalne policije za period od 01.01. do 31.12.2015. godine  uz zaključke predložene od strane Odbora za bezbijednost zajednice i Savjeta za urbanističko planiranje, građenje i komunalnu djelatnost.

Prijedlog odluke o dopuni odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Modriča usvojen je većinom glasova uz amandman da se nakon teksta u Odluci “i benzinskim pumpnim stanicama” doda tekst “van zone stanovanja”.

“Vodila se konstruktivna rasprava po svim tačkama dnevnog reda. Izabrali smo člana izborne komisije iz reda hrvatskog naroda. Izdvojio bih da je Skupština danas dala saglasnost JPU“Naša radost” za proširenje, što znači da će 20% više djece biti upisano u grupama i to sigurno raduje roditelje”, rekao je Siniša Nikić, potpredsjednik Skupštine opštine.

Najveću pažnju odbornika izazvale su tačke vezane za poljoprivredu, Informacija o realizaciji akcionog plana implementacije programa razvoja poljoprivrede i sela na području opštine Modriča 2012-2016. u 2015. godini, sa osvrtom na ostvarene  republičke podsticaje i  Akcioni plan implementacije programa razvoja poljoprivrede i sela na području opštine Modriča 2012-2016. u 2016. godini. Tačke su usvojene većinom glasova uz zaključak da se u narednom period kroz rebalans budžeta pokuša iznaći mogućnost povećanja izdvajanja većih sredstava za ovu oblast.

“Iz skupštinskog materijala se može vidjeti da imamo evidentan rast poljoprivredne proizvodnje na području opštine Modriča. Podatke smo crpili od prijavljenih podsticaja na opštinske podsticaje koje raspisuje opština Modriča. Zbog toga mi je veoma drago, a  što se tiče sredstava, nikad nije dovoljno, uvijek može više. Mi naša budžetska sredstva, koja ponekad nisu dovoljna nadoknađujemo projektnim aktivnostima prema donatorskim sredstvima. U protekle dvije godine bilo je preko 600.000 KM samo donatorskih sredstava kroz razne projektne aktivnosti koje su upućene direktno poljoprivrednim proizvođačima. Kada dodamo sredstva koja dodjeljuje opština Modriča u visini od 115.000 i republičke podsticaje onda je to već poprilična suma”, izjavila je Alenka Ilovčević, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene većinom glasova. Pod tačkom Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika više odbornika je uzelo riječ i postavilo pitanja na koje je načelnik opštine Mladen Krekić odgovorio.

Sjednica je  završena u 12.30 časova.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...