Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održan humanitarni koncert za pomoć porodici Lukić

Održan humanitarni koncert za pomoć porodici Lukić

MODRIČA – Mladi modrički muzičari Božidar Stajić, Tina Marković i Miloš Kojić održali su humanitarni koncert za pomoć u stambenom zbrinjavanju porodice Lukić, čije je imanje početkom godine uništeno u klizištima.

Dejan Stojanović, član Fondacije “Petar Jelić”, koja je organizator koncerta, rekao je Srni da će sav prihod od ulaznica i prodatog pića biti usmjeren za pomoć šestočlanoj porodici Luke Lukića iz Krčevljana kod Modriče.

– Fondacija će organizovati prikupljanje sredstava i za druge porodice koje su ostale bez domova u klizištima – rekao je Stojanović i dodao da je Fondacija osnovana na inicijativu fudbalera Petra Jelića, nakon katastrofalnih poplava u maju prošle godine.

Prema podacima modričke Civilne zaštite, porodica Luke Lukića iz zaseoka Velika Obala na Trebavi krajem februara napustila je dvije kuće koje se nalaze na klizištu.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu Željko Terzić rekao je da su oštećenja na dvije kuće, u kojima su stanovali Lukići, potencijalno opasna, zbog čega je opštinski građevinski inspektor zabranio zadržavanje i boravak u objektima.

– Porodica je smještena u drveni pomoćni objekat u neposrednoj blizini kuća – naveo je Terzić i napomenuo da na ovom lokalitetu klizišta predstavljaju prijetnju za još 14 kuća, a na prostoru Modriče ugrožena su 54 domaćinstva, od kojih su iz 18 iseljeni stanovnici.

Luka Lukić /75/ i supruga Dragica /73/ kažu da je šteta velika.

Luka i Dragica, koji žive na imanju sa sinom Željkom, snahom Zoricom i unucima Radmilom i Stefanom, kažu da će klizište uništiti sve što su decenijama stvarali.

Luka ističe da je porodica, baveći se stočarstvom i voćarstvom, 1996. godine izgradila novu kuću, sagradila pomoćne objekte, nabavila svu potrebnu mehanizaciju.

Željko kaže da je centar klizišta na njihovom imanju, kojem prijeti potpuno uništenje, i da su u opasnosti i imanja njihovih rođaka i komšija, kao i lokalni put.

On navodi i da traži pomoć u spašavanju imovine da porodica, koja živi od poljoprivrede, ne bi postala socijalni slučaj.

Smješteni u 15 metara kvadratnih pomoćnog objekta, Lukići, od kojih su Luka i Dragica teški srčani bolesnici, nisu klonuli duhom.

Humanitarni koncert održan je sinoć u diskoteci “Mondo”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...