Home / NOVOSTI / HRONIKA / Odbojkaška groznica trese Posavinu

Odbojkaška groznica trese Posavinu

MODRIČA – U Modriči, gdje se u jugoslovensko doba znala igrati najljepša odbojka, u subotu se igra jedna od najvažnijih utakmica u posljednjih 20 godina kada je OK Modriča Optima u pitanju.

Klub svijetle tradicije ugostiće komšije iz Domaljevca, a ko pobijedi zadržaće status premijerligaša, poraženi se seli u entitetsko takmičenje. Modričani imaju prednost domaćeg parketa, ali za tu prednost su neophodni i “svjedoci”. Naime, podrška ljubitelja odbojke u ovom trenutku Modričanima je neophodna kao hljeb nasušni.

– U prvoj utakmici u Domaljevcu pobijedili smo sa 3:2. Ako budemo slavili i u Modriči, to bi značilo opstanak u Premijer ligi BiH. Ovih dana, u klubu su preduzete sve mjere kako bi spremni dočekali ovu, odlučujuću utakmicu. Igrači su vrijedno trenirali, imamo problem sa povredom Dejana Miloševića. Ukoliko ne bude mogao nastupati, to će biti veliki hendikep za ekipu. Nadamo se, ipak, povoljnom rezultatu. Cijenimo da smo kvalitetnija ekipa. Još jednom, pozivam sve ljubitelje sporta u Posavini da dođu u modričku sportsku dvoranu, da nas podrže. Samo tako bi se i naredne godine igrala premijerligaška odbojka u našem gradu – kaže Vid Blagojević, predsjednik Modriče Maxima.

Utakmica Modriča Optima – Domaljevac igra se od 18 časova u modričkom Kulturno-sportskom centru, kapaciteta 3.000 gledalaca.

OK MODRICA OPTIMA-JEDNA OD UTAKMICA U MODRICI

KREKIĆ PRUŽIO PODRŠKU
Načelnik Modriče, Mladen Krekić, upriličio je prijem za odbojkaše i rukovodstvo Modriča Optime.

– Iskazao je veliko razumijevanje i spremnost za podršku našem kolektivu. Osim lokalne zajednice i nas koji vodimo klub, naš kolektiv svijetle tradicije nema podršku materijalne prirode. Niti od dosadašnjeg sponzora, Rafinerije ulja Modriča, niti bilo koga drugog. Zato smo zahvalni načelniku Krekiću i njegovim saradnicima koji će, takođe, imati zasluge, ako se budemo uspjeli zadržati u Premijer ligi BiH – rekao je Vid Blagojević.

Modriča Optima osnovana je 1967. godine. Bila je šampion Jugoslavije 1979. godine, a u Republici Srpskoj i u BiH jedan je od najuspešnijih odbojkaških klubova.

Autor: Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...