Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obrazovanjem do zapošljavanja *(VIDEO)

Obrazovanjem do zapošljavanja *(VIDEO)

Predstavnici Centra za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj, 29. septembra 2016. godine održali su prezentaciju projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“ u Centru za zdravo starenje u Modriči. Projekat će biti proveden u naredne dvije godine na području Doboja, Dervente i Modriče, čiji je cilj poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija, te jačanje kapaciteta za obrazovanje odraslih i njihovo zapošljavanje na lokalnom nivou.

Projekat finansira Evropska unija, a provodi ga Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj, u partnerstvu sa Udruženjem građana „BiosPLUS“ iz Dervente i Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

Kroz devet projektnih aktivnosti, projekat obuhvata informisanje ključnih aktera o dobrim praksama cjeloživotnog učenja, izradu planova i programa koji će unaprijediti tu oblast, kao i jačanje kapaciteta za obrazovanje odraslih i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Lokalna savjetodavna tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje, koja su u lokalnim zajednicama obuhvaćenim projektom ranije formirana, biće obučena da provedu istraživanje i prepoznaju potrebe lokalnih poslodavaca za obukama, ali i da izrađuju projekte.

U okviru projekta a u skladu sa prepoznatim potrebama tržišta biće provedene obuke za po 20 teško zapošljivih osoba iz Doboja i Modriče, a za najbolje će se nastojati naći posao kod lokalnih poslodavaca.

obrazovanjem_do_zaposljavanja_2„Ovo je naš nastavak saradnje sa organizacijom „Europlus“. Prošle godine smo zajedno radili na izradi strategije za obrazovanje odraslih i ovo je jedan vid nastavka te strategije. Pokušaćemo da kroz realizaciju projekta omogućimo obučavanje 20 mladih ljudi i teško zapošljivih kategorija. Oblasti na koje ćemo se fokusirati su obućarski sektor, poljoprivreda i drvni sektor. To su oblasti gdje mi imamo najveću potražnju za radnom snagom i veliku mogućnost zapošljavanja“, izjavila je Alenka Ilovčević, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

„Ovaj projekat podrazumijeva nastavak rada na razvoju oblasti obrazovanja odraslih na području Doboja, Dervente i Modriča na čemu smo radili aktivno u protekle tri godine. Projektom je obuhvaćen angažman lokalnih savjeta za obrazovanje odraslih i zapošljavanje koji su formirani, realizacija projekata iz Strategije za obrazovanje odraslih i realizacija mjera Sporazuma o saradnji s ciljem zapošljavanja teško zapošljivih kategorija“ rekla je Dijana Đurđević, voditeljica projektnog tima „Obrazovanjem do zapošljavanja“, „Europlus“ Doboj.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...