Home / NOVOSTI / MODRIČA / Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici

Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici

U okviru projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici“, 30. oktobra 2014.godine u motelu „Majna“ u Modriči održan je radni ručak sa privrednicima opštine Modriča. Organizatori su Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ Doboj i JU Razvojna agencija opštine Modriča.

Događaju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Savić, predstavnici DOO „Tesla“, DOO „Pandurević“, DOO“Vučijak“ i butik „A la mode“.

Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ provodi projekat „Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici“. Projekat finansira Evropska unija, sufinansira Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, a usmjeren je na unapređenje oblasti obrazovanja odraslih i poboljšanje mogućnosti njihovog zapošljavanja u Doboju, Derventi i Modriči.
Tokom projekta organizuju se susreti sa privrednicima Doboja, Dervente i Modriče. Cilj je da se upoznaju sa programima obrazovanja odraslih i iskažu svoje potrebe za obrazovanjem kadra te uspostave saradnju sa Centrom za cjeloživotno učenje, ustanovom za obrazovanje odraslih koja je registrovana u Doboju. Iskustva privrednika biće i osnova za rad lokalnih savjetodavnih tijela za obrazovanje odraslih i zapošljavanje, te izradu strategije za obrazovanje odraslih.

„Ovo je samo inicijalni sastanak, a u nastavku će privrednici imati mogućnost da svojim iskustvom doprinesu daljem radu i razvoju ove oblasti kroz učešće u lokalnim savjetodavnim tijelima koja su već formirana, i u izradi same strategije. Ovaj projekat je počeo prije godinu dana i  polako idemo u pravcu formiranja prvih progama obrazovanja odraslih iz raznih sektora. Najveća interesovanja su za građevinski sektor, upravljanje mašinama, varioci i druge neke praktične oblasti koje su najprisutnije na našem tržištu rada“, rekao je Dario Atijas, tim lider Centra za promociju evropskih vrijednosti Euro plus Doboj.

Lokalna savjetodavna tijela kao model učešća i saradnje lokalnih vlasti, obrazovnog sektora, privrednog sektora, udruženja građana, sindikata i sektora zapošljavanja imaju za cilj efikasnije praćenje i ostvarivanja obrazovanja odraslih i zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Alenka Savić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u izjavi za medije je rekla: “Opština Modriča se među prvim opštinama uključila  u ovaj projekat Euro plusa i osnovala lokalno savjetodavno tijelo za obrazovanje odraslih. Pored članova opštine Modriča u tijelu su i članovi zaposleni u Zavodu za zapošljavanje Opštine Modriča, Razvojnoj agenciji i predstavnici pojedinih preduzeća opštine Modriča. Osnovno što nas je vodilo da osnujemo ovako tijelo, jest da usaglasimo potrebe tržišta rada sa onim što se nudi od radne snage“.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe Opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...