Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena školska slava Sveti Sava *(FOTO+VIDEO)

Obilježena školska slava Sveti Sava *(FOTO+VIDEO)

Školska slava – Sveti Sava obilježena je 27. januara 2021. godine u  Osnovnoj školi „Sutjeska“. Obilježavanje je organizovano u skladu sa mjerama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije. Proslavi su prisustvovali načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima, predsjednik Skupštine Nebojša Knežević, sveštenici Srpske pravoslavne crkve,  rukovodstvo i prosvjetni radnici škole.

Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvođenju hora OŠ „Sutjeska“.

Sveštenik Stamenko Stanković  uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča osveštao je slavski kolač i u ime pravoslavne crkve čestitao prisutnima slavu i poželio mnogo sreće, radosti, zdravlja i blagostanja. Slavski kolač prelomili su sveštenik Stamenko Stanković i Zorica Vasiljević, direktor OŠ „Sutjeska“.

Prisutnima se kao domaćin obratila Zorica Vasiljević, u ime svih prosvjetnih radnika poželila dobrodošlicu, čestitala praznik i školsku slavu Svetog Savu .

„Ove godine slavu smo proslavili na skroman način, poštujući propisane mjere. Upalili smo krsnu svijeću, pripremili krsni hljeb i koljivo, a sveštenici su očitali molitvu. Učenici su imali nastavu ali je radni dan posvećen Svetom Savi. Bez  obzira što trenutna epidemiološka situacija nije povoljna slavu treba obilježiti, jer su Srbi slavu slavili i u mnogo težim situacijama“, izjavila je direktorka.

Načelnik opštine Jovica Radulović pozdravio je prisutne, čestitao praznik, učesnicima hora uručio paketiće,  te rekao: „Danas na skroman način, uz molitvu  obilježavamo Svetog Savu ali ne u manjem značaju.Mi iz Opštinske uprave stojimo na raspolaganju svim prosvjetnim radnicima, odnosno školskim ustanovama. Obavljaćemo sve što je iz naše nadležnosti, pružaćemo materijalni i svaki drugi vid podrške.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...