Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske *(VIDEO)

Obilježena Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske *(VIDEO)

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim borcima za Republiku Srpsku u Miloševcu  obilježen je Mitrovdan, Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske. Vijence su položili predstavnici Opštinske boračke organizacije, načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načelnika Nikola Savić, predstavnici Opštinskog udruženja veterana rata Modriča, Trebavske brigade i Mjesne boračke oprganizacije Kruškovo Polje.

 

„Na ovaj datum svake godine se okupljamo da odamo počast i položimo cvijeće za borce koji dadoše život za stvaranje Republike Srpske“, izjavio je Savo Ilić, predsjednik Mjesne boračke organizacije Miloševac i član Predsjedništva opštinske boračke organizacije Modriča.

 

Uslijedio je slavski obred. Slavski kolač prelomili su načelnik opštine Mladen Krekić i domaćin slave Savo Ilić.

 

„Ja mislim da je obilježavanje Krsne slave Boračke organizacije nešto najvažnije što se može obilježavati u srpskom narodu. Na ovaj datum se sjećamo svih važnih bitaka srpskog naroda za slobodu. U Spomen sobi imamo postavku  od 785 boraca a to su borci i iz drugih jedinica čije su se porodice u toku rata doselile u Modriču“, rekao je Milutin Vračević, predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...