Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena jedanaesta godišnjica smrti dr Milana Jelića *(VIDEO)

Obilježena jedanaesta godišnjica smrti dr Milana Jelića *(VIDEO)

Polaganjem cvijeća  i parastosom na gradskom groblju u Modriči 30. septembra 2018. godine obilježena je jedanaesta godišnjica smrti predsjednika Republike Srpske Dr Milana Jelića.

 

Cvijeće na grob pokojnog predsjednika  su položili:  supruga Milica;  izaslanik predsjednika Republike Srpske; delegacije:  Narodne skupštine Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, te delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, opštine Modriča, Fonda Dr Milan Jelić kao i brojni predstavnici javnih ustanova, preduzeća i udruženja, rodbina i mnogobrojni prijatelji.

 

„Danas smo jedanaestu godinu ovdje da odamo dužnu poštu i tužno sjećanje na rano preminulog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića. Nažalost smrt ga je prerano odvojila od svih nas. U njegovom relativno kratkom životu može se izdvojiti mnogo stvari u kojima je ostavio traga i do dan danas. U obavljanju državničkih poslova ostavio je jedan poseban pečat. Milan Jelić imao je poseban odnos prema mladima, volio je sport i bavio se njim. Iz svega toga proistekla je njegova velika zaostavština „Fondacija dr Milan Jelić“, koja i dan danas finansira školovanje najobrazovanijih studenata Republike Srpske, kako u zemlji tako i u inostranstvu“, istakao je Siniša Karan, izaslanik predsjednika RS.

 

„Prošlo je jedanaest godina. Danas Milan ima dvoje unučadi a tu radost nije doživio. Svi ga se sjećamo i još uvijek živi u nama.  Hvala svima koji su došli i koji i dalje gaje sjećanje na Milana“, izjavio Slavko Gojković, brat pokojnog predsjednika.

Dr Milan Jelić je preminuo 30.septembra 2007.godine u 52. godini života od posledice srčanog udara.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Poslije godine dana pauze, usljed pandemije, trčanje se vraća na modričke ulice. Atletsko rekretivni klub Modriča, 10. jula po treći put organizuje atletsku uličnu trku u dužini od deset kilometara, ...