Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena godišnjica smrti dr Milana Jelića *(VIDEO)

Obilježena godišnjica smrti dr Milana Jelića *(VIDEO)

Polaganjem cvijeća  i parastosom na gradskom groblju u Modriči 29. septembra 2020. godine obilježena je trinaesta godišnjica smrti predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Cvijeće na grob pokojnog predsjednika  su položili:  supruga Milica i sin Petar sa porodicom; u ime institucija Republike Srpske predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković; izaslanik predsjednice Republike Srpske i izaslanik srpskog člana Predsjedništva; poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mara Milošević, predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, predstavnici Fonda „Milan Jelić“, načelnik i zamjenik načelnika opštine Modriča Mladen Krekić i Nikola Savić, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i inevladinih organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, te rodbina i prijatelji.

„Bez obzira na stanje prourokovano virusom korona našli smo načina da se i ove godine okupimo pored groba mog pokojnog oca i da mu odamo poštu. Ova nam je godina dodatno teška jer je prije par mjeseci preminula majka od pokojnog oca. Ponos ne prestaje, samo je iz godine u godinu sve veći. Svojim djelima je on to zaista zaslužio. Zahvalio bih se vrhu naše Republike što su došli i odali poštu mom ocu. Danas je sa nama premijer Višković“, rekao je Petar Jelić.

„Emocije danas nisu ništa manje od onog trenutka kada je Milan preminuo. Svi smo ga voljeli, poštovali i uvažavali. Nisu ga zaboravili njegovi prijatelji, Modriča, a ni Republika Srpska. Ostaće u trajnoj uspomeni, a o njemu će se pisati i u istoriji“, istakao je načelnik Krekić.

„Tridesti septembar je tužan dan za Modriču, ali njeni građani moraju biti ponosni što su imali Milana Jelića.  Milan nikada neće biti zaboravljen. Modrića je Milan Jelić, a Milan Jelić je Modriča, Sve što je ovdje urađeno u sportskom i  kulturnom životu vezano je za njegovo ime.  Nadam se da će i generacije posle nas dolaziti ispred njegove vježne kuće, da mu odaju dužnu poštu“, izjavio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Parastos pokojnom predsjedniku služio je episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije uz sasluženje sveštenika sa područja opštine Modriča.

Dr Milan Jelić je preminuo 30.septembra 2007.godine u 52. godini života od posledice srčanog udara.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...