Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena dvanaesta godišnjica smrti dr Milana Jelića

Obilježena dvanaesta godišnjica smrti dr Milana Jelića

Polaganjem cvijeća  i parastosom na gradskom groblju u Modriči 30. septembra 2019. godine obilježena je dvanaesta godišnjica smrti predsjednika Republike Srpske Dr Milana Jelića.

Cvijeće na grob pokojnog predsjednika  su položili:  supruga Milica i sin Petar sa porodicom;  predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović; delegacija  Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnik Vlade Republike Srpske, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, predstavnik Parlamentarne Skupštine  BiH, te delegacije Savjeta ministara BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, opštine Modriča, Fonda Dr Milan Jelić kao i brojni predstavnici javnih ustanova, preduzeća i udruženja, rodbina i mnogobrojni prijatelji.

Parastos pokojnom predsjedniku služio je episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije uz sasluženje sveštenika sa područja opštine Modriča.

„Okupili smo se danas u znak poštovanja prema našem bišem predsjedniku Milanu Jeliću, koji je bio dobar predsjednik, privrednik, sportski radnik i čovjek. Ostavio je trag u svemu što je radio. Dao je veliki doprinos u jačanju institucija Republike Srpske. Na današnji dan treba da se sjetimo svega toga te koliko je bitno da svi zajedno nastavimo da radimo na jačanju Republike Srpske“, izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

„U ime moje porodice i u svoje ime mogu da kažem da smo ponosni na lik i djelo moga oca. Vidim da se i dalje poštuje sve ono što je uradio za Republiku Srpsku, a pogotovo za naš kraj. Zahvalio bih se svima koji su danas prisustvovali pomenu“, rekao je Petar Jelić.

„Milana ne možemo i nećemo nikada zaboraviti. Bio je jako dobar čovjek koji je volio svoj narod. Ne mogu da vjerujem da je prošlo dvanaest godina od kada nije sa nama. Sutra se održava deseti  memorijalni turnir koji nosi njegovo ime, jer je on uvijek podžavao i volio omladinu i sport“, istakao je načelnik Krekić.

Dr Milan Jelić je preminuo 30.septembra 2007.godine u 52. godini života od posledice srčanog udara.

Iyzvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...