Home / NOVOSTI / HRONIKA / 12 godina od smrti Dr Milana Jelića: Cveće na grob položili porodica Jelić i brojne delegacije

12 godina od smrti Dr Milana Jelića: Cveće na grob položili porodica Jelić i brojne delegacije

SEĆANJE NA VELIKANA
Cveće na grob položili porodica Jelić i brojne delegacije

MODRIČA – Služenjem pomena i polaganjem cveća, na Gradskom groblju u Modriči danas je obeleženo 12 godina od smrti Milana Jelića, šestog predsednika Republike Srpske, te predsednika Fudbalskog saveza RS i BiH.

Pomen Milanu Jeliću služio je ekipskop zvorničko – tuzlanski, gospodin Fotije, uz sasluženje više sveštenika SPC.

PORODICA JELIĆ POLAŽE CVEĆE

Cveće na grob Milana Jelića položili su porodica Jelić, predsednica RS Željka Cvijanović, delegacije Narodne skupštine i Vlade RS, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH, delegacije Parlamentarne skupštine i Saveta ministara BiH, BORS-a, Fonda „Dr Milan Jelić“, rukvodstvo opštine i FK Modriča, te brojne druge delegacije.

CVEĆE POLOŽILA ŽELJKA CVIJANOVIĆ

Petar Jelić je rekao da imponuje da se i nakon 12 godina poštuje sve ono što je Milan Jelić uradio za RS i modrički kraj.

„Drago mi je da vidim ovoliko ljudi. Prijatelji su ostali prijatelji, ali ima i novih lica koji su pokazali da su veliki poštovaoci lika i dela mog pokojnog oca. Okupljaće nas Milan Jelić i narednih godina, da mu odamo dužnu poštu“, rekao je Petar Jelić, sin preminulog Milana Jelića.

Predsednica RS Željka Cvijanović rekla je da je Milan Jelić bio dobar predsednik, privrednik, sportski radnik, veliki čovek.

„Treba da budemo svesni da jačamo kapacitete i da cenimo sve ljude koji su do sada dali svoj doprinos kakav je dao Milan Jelić, a on je jedan od najvećih“, rekla je Cvijanović.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da se ljudi poput Milana Jelića nikada ne mogu zaboraviti.

„Bio je veliki čovek, izuzetan domaćin. Voleo je svoj narod, voleo je sav svet, voleo je svakog“, poručio je Krekić.

Milan Jelić, šesti predsednik RS , iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine u 52.godini života od posledica srčanog udara.

Autor: Slađan JEREMIĆ

Dvodnevni 10.međunarodni fudbalski turnir za omladince
U utorak i sredu, 1.i 2.oktobra, na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči biće odigran 10.Memorijal „Dr Milan Jelić“ za fudbalere omladince. „Pokojni otac je neizmerno voleo decu i omladinu. I kroz međunarodne memorijalne turnire želimo da sačuvamo lik i delo tog čoveka od zaborava. To treba nama znatno više nego njemu. Ove godine dolaze nam Crvena zvezda, Brodarac i OFK Beograd iz Srbije, Graničar iz Hrvatske, Sarajevo, Velež, Zvijezda Gradačac, Bratstvo Gračanica iz Federacije BiH, Zvijezda 09, dobojski Željezničar, Tekstilac iz Dervente, Borac Banja Luka, Borac iz Šamca i domaća Modriča iz Republike Srpske. Turnir počinje u utorak u 9 časova, a tačno u podne će ga zvanično otvoriti Petar Đokić, ministar u Vladi RS. Biće tu veliki broj zvaničnika i naših prijatelja iz više gradova i opština. Finale je u sredu od 16 časova“, pojasnio je Petar Jelić.
Manifestaciju su podržali član Predsedništva BiH iz RS Milorad Dodik, Kabinet predsednika RS, FS Bosne i Hercegovine, opština Modriča, te OFS Modriča. Ni ove godine Fudbalski savez Republike Srpske za Memorijal u čast ranijeg predsednika FSRS nije izdvojio ni čašu hladne vode.
Ružan gest za dugo pamćenje…

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...