Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen dan početka oslobađanja Modriče *(VIDEO)

Obilježen dan početka oslobađanja Modriče *(VIDEO)

Polaganjem vijenaca i parastosom, 03. maja 2019. godine obilježen je dan kada je prije 27 godina počelo  oslobađenje Modriče.

 

Na centralni spomenik borcima za Republiku Srpsku  vijence su položili predstavnici Udruženja veterana VRS Modriča, Opštinske boračke organizacije Modriča i opštine Modriča.

 

 

 

U ime Udruženja veterana VRS Modriča prisutnima se obratio Vid Blagojević i podsjetio na dan kada je počelo  oslobađanje Modriče.

„Bilo je to teško vrijeme. Morali smo se suočiti sa neprijateljem da oslobodimo Modriču. Imali smo veliki broj žrtava ali smo uspjeli ostvariti cilj. Žao mi je saboraca koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske i zato im moramo na ovaj i druge značajne datume davati počast“, istakao je Savo Ilić iz Miloševca, jedan od učesnika u borbi za oslobođenje Modriče.

Cvijeće je položeno i u Spomen sobi Opštinske boračke organizacije, nakon čega je nastavljeno druženje boraca i  porodica poginulih boraca.

 

„Sa devetnaest godina bio sam učesnik borbi za oslobođenje Modriče. Uspjeli smo spasiti ljude koji su ostali u svojim kućama ali je dosta njih dalo život da bi slobodu ostvarili. Kasnije smo krenuli u odbranu Republike Srpske i hvala Bogu uspjeli smo u tome“, rekao je Novak Objedović, borac i ratni vojni invalid.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...