Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan početka borbe za oslobođenje Modriče *(FOTO)

Obilježen Dan početka borbe za oslobođenje Modriče *(FOTO)

Polaganjem vijenaca i parastosom, 03. maja 2018. godine obilježen je dan kada su prije 26 godina počele borbe za oslobođenje Modriče. Tim povodom na centralni spomenik borcima za Republiku Srpsku vijence su položili predstavnici Udruženja veterana rata Modriča, Opštinske boračke organizacije Modriča i opštine Modriča.

Cvijeće je položeno i u Spomen sobi Opštinske boračke organizacije, gdje su borci evocirali uspomene u prisustvu porodica čiji su najuži članovi dali svoj život za oslobođenje Modriče.

„Cilj obilježavanja ovog datuma je da se ne zaboravi početak borbi za oslobođenje Modriče. Mi koji smo ostali u okruženju te 1992. godine smo najbolji svjedoci tih nemilih događaja. Zahvaljujući našim saborcima sa Trebave i Vučijaka koji su nam priskočili u pomoć danas smo ovdje“, izjavio je Bogdan Šarčević, predsjednik Skupštine Udruženja veterana rata Modriča.

Modriča je konačno oslobođena 28. juna 1992. godine u operaciji Koridor.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...